DANIEL IONIŢĂ (MAE):  ''Este necesară o consolidare adecvată a flancului estic al NATO"

Mina Irina
Strategia dezvoltarii României / 26 mai 2016

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a avut, ieri (miercuri), o întrevedere cu generalul (r) James L. Jones, preşedintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internaţională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii (ACUS), potrivit unui comunicat de presă timis redacţiei.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Daniel Ioniţă a reliefat excelenta cooperare dintre România şi SUA în domeniul politico-militar şi de securitate, derulată sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. A apreciat angajamentul SUA pentru securitatea europeană, inclusiv alocarea de resurse suplimentare Iniţiativei pentru Reasigurare Europeană, care permit dezvoltarea de noi proiecte de cooperare în domeniul apărării.

''Cei doi oficiali au subliniat importanţa pentru securitatea euro-atlantică a unei relaţii transatlantice solide, aceasta fiind esenţială pentru un răspuns adecvat la provocările şi riscurile de securitate la nivel global şi regional. În context, au fost abordate perspectivele Summit-ului NATO de la Varşovia, secretarul de stat Daniel Ioniţă susţinând necesitatea consolidării adecvate a flancului estic al Alianţei, printr-o prezenţă robustă, credibilă şi persistentă a forţelor NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră."

Referindu-se la situaţia de securitate de la Marea Neagră, secretarul de stat Daniel Ioniţă a subliniat necesitatea menţinerii atenţiei mediului politic şi de think-tank din SUA asupra acestei regiuni - componentă importantă a securităţii euro-atlantice - pentru a maximiza oportunităţile de cooperare şi a reduce impactul factorilor de risc, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb