DANIEL ZAMFIR (PNL): "Legea privind darea în plată se referă şi la contractele aflate în derulare"

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2015

Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat astăzi că proiectul legii privind darea în plată se referă atât la contractele în curs de derulare cât şi la contractele încheiate după ce legea va intra în vigoare, transmit surse din presă.

"Au apărut în spaţiul public informaţii neadevărate în legătură cu legea noastră pe care vrem să le clarificăm. Legea spune foarte clar că ea se aplică atât contractelor aflate în derulare în momentul intrării sale în vigoare cât şi contractelor încheiate după această dată. Paşii pe care trebuie să-i urmeze cei interesaţi sunt aceştia: în situaţia în care omul nu-şi mai poate achita rata la bancă notifică printr-un executor judecătoresc, notar sau avocat banca spunându-i că nu îşi mai poate achita creditul, are termen de 15 zile să se prezinte împreună la notar şi să facă transferul de proprietate. În situaţia în care banca nu ar fi de acord, persoana respectivă dă în judecată banca şi obligă să preia bunul în proprietate cu acest prilej fiind stinsă creanţa şi se suspendă orice procedură de executare", a afirmat Zamfir într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Deputatul a menţionat că legea nu are criterii de aplicare şi nu are restricţii pentru că dacă ar fi avut aceste elemente ar fi existat riscuri de discriminare.

"Legea se aplică tuturor persoanelor care au un credit cu ipotecă. De această lege vor beneficia peste 800.000 de oameni care sunt în situaţia să nu îşi poată plăti rata la bancă. Pot fi două, trei, cinci cazuri în care, aşa cum au invocat băncile, persoane cu Ferrari pot să-şi depună cheile la bancă sau de la scara de bloc pe care au ipotecat-o când s-au dus să-şi ia un creditul. Dacă există asemenea cazuri, eu nu ştiu, dar asta e problema băncilor, ele trebuie să se întrebe cum au ajuns să dea asemenea credite. Băncile să se întrebe cum au dat credit doamnei Udrea, domnului Truică, şoferului domnului Truică, pentru că atunci când le-au dat le-au dat în mod clar pentru o afacere. Dacă acea afacere nu a reuşit e foarte bine să plătească", a mai precizat Zamfir.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri, cu 233 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb