DE ANUL VIITOR, Tranzacţii spot la Bursa de la Sibiu

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iulie 2008

Tranzacţii spot la Bursa de la Sibiu

Pusă pe fapte mari, conducerea Bursei din Sibiu a decis, în şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie, să cumpere o platformă spot tocmai de la Chicago, să o adapteze şi să o implementeze nu mai târziu de finalul acestui an. Astfel, începând cu anul următor, piaţa spot de la Bucureşti va avea un competitor, la numai câţiva kilometri distanţă.

"În maximum şase luni vom avea o platformă spot la bursa de la Sibiu, iar investitorii vor avea acces, pe un singur ecran, la tranzacţiile spot şi la cele futures", ne-a declarat Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei sibiene.

Accesul la noua platformă va costa fiecare utilizator câte 250 de euro pe lună, însă preşedintele Sibex ne-a spus că este posibil să se decidă ca aceste costuri să fie suportate de bursă, pentru început.

De asemenea, Sibex intenţionează să îşi înfiinţeze propriul depozitar central, urmând ca Adunarea generală constitutivă să aibă loc pe 21 august. Capitalul social al Depozitarului va fi de 3 milioane euro, potrivit domnului Ancuţa.

Până la implementarea pieţei spot, investitorii vor avea cât de curând noi produse în oferta Sibex, şi anume contracte futures pe aur, petrol şi indicele Dow Jones, în dolari.

"Marjele au fost reduse cu circa 20%, pe motivul ieftinii acţiunilor", ne-a mai spus Teodor Ancuţa. Domnia sa ne-a mai precizat că intermediarul "WBS România" va fi market maker şi pe contractele DESIF3 şi DESIF5.

În CA de ieri, a mai fost luată decizia ca perioada de pretranzacţionare la bursa sibiană să fie între 9:15 şi 9:45, iar programul să se încheie la ora 17:15.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ERA TIMPUL CA SIBIUL SA IASA DIN UMBRA BUCURESTIULUI SI SA MEARGA PE DRUMUL EI . SPER IN SUCCESUL EI . DEPINDE CE SOCIETATI VA ADUCE LA TRANZACTIONARE . BAFTA MULTA ! ! !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb