Administraţia instalată de Rusia la Herson anunţă scoaterea hrivnei ucrainene din circulaţie

DE LA 1 IANUARIE Administraţia instalată de Rusia la Herson anunţă scoaterea hrivnei ucrainene din circulaţie

V.G.
Internaţional / 10 decembrie 2022

Administraţia instalată de Rusia în regiunea ucraineană Herson a anunţata astăzi, că a început să schimbe moneda ucraineană hrivna în circulaţie la nivel local în ruble ruseşti, cu scoaterea ei completă din zonele regiunii controlate de Moscova la 1 ianuarie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un video publicat pe Telegram de administraţia regiunii numită de Moscova, Andrei Peretonkin, şef al sucursalei locale a băncii centrale ruse, a declarat: "Pentru a fi mai comod rezidenţilor şi a permite o integrare mai uşoară a regiunii în spaţiul economic rusesc, în această săptămână băncile din regiunea Herson au început operaţiunile de schimb valutar".

Anterior, administraţia instalată de Rusia a declarat că atât rubla, cât şi hrivna vor fi acceptate în regiunea Herson.

Forţele ruse au luat sub control cea mai mare parte a regiunii Herson din primele zile ale campaniei militare a Moscovei în Ucraina şi au declarat-o anexată la Rusia în septembrie, după un referendum condamnat de Ucraina şi ţările occidentale, aminteşte Reuters.

La mai puţin de două luni după aceea, forţele ruse s-au retras din oraşul Herson sub presiunea unei contraofensive ucrainene, continuând în acelaşi timp să deţină cea mai mare parte a teritoriului regiunii.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Rusii sunt criminali cotropitori . Ukraina va zdrobi armata rusilor . Am doi frati care au pleca si lupta voluntar in armata de eliberare a ukrainei . Pana acum au luat zeci de prizonieri rusi si au eliberat sute de localitati . Audistrus tancuri si masini blindate si au capturat tone de armament si munitie de la armata rusa . Pe langa romanii care sau dus sa lupte contra rusilor alturi de ukraineni lupta multi soldai voluntari din multe tari . Cei care lupta alaturi de ukraineni nu o fac pt bani ci pt un principiu . De exemplu unui spaniol insurat cu o ukraineanka ia fos ucisa soia si doua fetitee de 3 si de 7 ani . Acum nu ar mai avea de ce sa stea in ukraina , dar a ramas si lui i sau alaurat alti 4 prieteni din spania . Cu toii lupa alauri de armata ukrainei . Cinste lor.

    1. Te auzi ce vorbesti nazistule.........Ukraina este a rusilor..... La primavara mai vorbim...Ukraina a ramas deja fara resurse, fara munitie, fara curent electric , fara gaze, fara caldura, gerul este pe ei...Iar rusii le mai trimit rachete la greu ... SUA si UE au epuizat stocurile de munitie pe Ukraina si nu mai pot trimite ajutoare....Asta este finalul.... Ukraina a fost intotdeauna a Russiei si v a fii si in viitor....Slava Ukraina...

      Mujicule, pana la sfarsitul anului te paste mobilizarea de bine ce o duceti:-)...din Martie " tot infrangeti" :-)

      Mai uita-te pe harta. Mai numara mortii ucrainienilor. Mai cauta, informeaza-te.

      Ucraina este in colaps. Nu mai are nici moneda. Deci decizia Hersonului este corecta. Rubla este tot ce conteaza. 

      Care rubla ca nu o vrea nimeni...mujicii mobilizati din Siberia sunt platiti (familiile lor) in peste:-)...salariile mujicilor sunt neplatite sau o treime din ce li s-a promis. Inflatie de 21%, scadere PIB de 3% anul asta, cresterea taxelor de la 1Decembrie cu 12%, scaderea exportului de petrol si gaze de 40%, 700000 de mujici au parasit tara, 320000 mobilizati, 96000 sunt deja ingrasamant, economia in colaps. Daca o sa treceti de iarna sunteti la nivelul din 1917...dar numai daca treceti iarna:-)

    Realistic vorbind, rusii procedeaza foarte bine, pt ca nu mai ai practic ce face cu aceste monede, care valoreaza acum mai putin decat o bucatica de hartie igenica!

    1. Realistic vorbind, rusii fura, ca intotdeauna!

      Realistic vorbind, tu esti pe langa subiect si complet analfabet.

      Realistic vorbind, esti un trol ramas in pana de texte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb