DE LA TRIBUNA ONU Republica Moldova a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria

Internaţional / 27 septembrie 2014

Foto: Guvernul Republicii Moldova

Foto: Guvernul Republicii Moldova

Rusia trebuie să-şi retragă forţa de menţinere a păcii din Transnistria, aceasta urmând să fie înlocuită cu o misiune civilă internaţională, a declarat ieri, de la tribuna Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, informează Ria Novosti, citată de Agerpres.

"Noi contăm că Federaţia Rusă îşi va încheia procesul de retragere (a trupelor), fără întârzieri pe viitor. Credem de asemenea că aducerea acordurilor de menţinere a păcii în conformitate cu standardele internaţionale prin transformarea actualei operaţiuni militare într-o misiune internaţională civilă va conferi un impuls pozitiv procesului de pace", a afirmat Gherman.

Şefa diplomaţiei moldovene s-a pronunţat pentru reluarea cât mai rapidă a negocierilor cu privire la reglementarea transnistreană în formatul "5+2" (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE plus UE şi SUA, ca observatori), relatează agenţia de presă ITAR-TASS, preluată de Agerpres.

Natalia Gherman a subliniat că prezenţa forţelor ruse în Transnistria "creează obstacole suplimentare" în avansarea procesului de pace.

Oficialul de la Chişinău a calificat drept "nejustificate" restricţiile impuse de Rusia la importurile de produse din Republica Moldova şi a spus că în urma acestora au avut de suferit relaţiile comerciale ale Chişinăului cu toate ţările din CSI (Comunitatea Statelor Independente).

"Sperăm că dialogul care continuă cu partenerii noştri ruşi, în baza normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) şi CSI, va contribui la reluarea unor relaţii comerciale normale", a spus ministrul moldovean, adresând mulţumiri Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Chişinăului în eforturile sale de a minimiza impactul acestor restricţii şi taxe vamale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb