DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CEREALELOR INTEGRALE:  Specialiştii recomandă consumul a cel puţin 48 de grame de cereale integrale zilnic, dar românii consuma mai puţin

G.D.
Companii / 16 noiembrie 2022

Specialiştii recomandă consumul a cel puţin 48 de grame de cereale integrale zilnic, dar românii consuma mai puţin

Nestle şi divizia sa de cereale de mic dejun Cereal Partners Worldwide CPW sărbătoresc Ziua Internaţională a Cerealelor Integrale. Se estimează că dietele sărace în cereale integrale sunt responsabile pentru trei milioane de decese în fiecare an, conform unui comunicat remis redacţiei. Cele mai multe dintre aceste decese sunt rezultatul bolilor cardiovasculare sau al diabetului de tip 2. Pe lângă beneficiile clare pentru sănătate, consumul de cereale integrale poate avea un impact semnificativ şi pozitiv asupra sistemului medical şi în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei.

Potrivit sursei citate, pe 15 noiembrie 2022, Iniţiativa privind Cerealele Integrale/(Whole Grain Initiative (un parteneriat format din experţi şi organizaţii de top dedicate promovării cerealelor integrale) a sărbătorit cea de-a patra ediţie a Zilei Internaţionale a Cerealelor Integrale. Ca şi în anii precedenţi, experţii în nutriţie şi dezvoltare durabilă s-au reunit pentru a discuta despre importanţa cerealelor integrale în crearea unor sisteme alimentare mai sănătoase, mai durabile şi mai reziliente la nivel mondial. Programul Alimentar Mondial/World Food Programme şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) se alătură acestei iniţiative pentru a evidenţia impactul pozitiv pe care cerealele integrale îl au asupra sistemelor alimentare.

Conform unui studiu realizat de Nestle în colaborare cu agenţia de cercetare MASMI, românii cunosc beneficiile cerealelor integrale, cu toate acestea nu le consumă zilnic, aşa cum este recomandat. 84% dintre români ştiu că cerealele integrale sunt bogate în fibre, 69% recunoscând şi rolul acestor alimente în reducerea riscului anumitor boli cronice. Doar pentru 36% gustul este una dintre barierele de consum a produselor pe bază de cereale integrale. Cu toate acestea, românii consumă, în medie, doar de 2-3 ori pe săptămână cereale integrale. Doar 16% consumă cereale integrale mai mult de 5 ori pe săptămână. În rândul copiilor, consumul mediu este de 3 ori pe săptămână, 28% consumând de 2-3 ori pe săptămână, 21% de 4-5 ori pe săptămână şi 18% mai mult de 5 ori pe săptămână.

"Scopul nostru este de a face micul dejun mai bun şi mai sănătos. De aproape două decenii, evoluăm şi ne adaptăm reţetele pentru a creşte cantitatea de cereale integrale din produsele noastre. Astfel, am crescut cantitatea de cereale integrale din cerealele noastre pentru mic dejun cu peste 50% în medie. Cu excepţia Corn Flakes, în toate produsele vândute pe piaţa din România, cerealele integrale sunt ingredientul numărul 1. 100% dintre cerealele pentru mic dejun pentru copii au cerealele integrale ca ingredient principal", afirmă Nicolae Iacob, Business Executive Officer CPW.

"În ultimii 20 de ani, am reuşit să reducem cu 25% conţinutul de sare şi cu 20% conţinutul de zaharuri din cerealele noastre pentru mic dejun. De asemenea, cerealele Nestle pentru micul dejun nu conţin coloranţi sau arome artificiale. Pentru că suntem cea mai mare companie alimentară din lume, suntem într-o poziţie unică - suntem pe mesele a milioane de familii în fiecare dimineaţă. Îi putem ajuta pe consumatorii noştri să-şi crească aportul de cereale integrale începând cu prima masă a zilei. Toate cerealele noastre pentru copii sunt îmbogăţite cu vitamine şi minerale, printre care şi vitamina D. Multe ghiduri de nutriţie susţin că alimentele fortifiate sunt una dintre sursele importante de vitamina D mai ales în timpul sezonului rece, când expunerea la soare este limitată", spune Nicoleta Tupiţă, dietetician autorizat şi Manager Nutriţie în cadrul Nestle România, Bulgaria şi Ţările Adriatice.

În vederea creşterii consumului de cereale în rândul populaţiei din România, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ROMALIMENTA (Federaţia patronatelor din industria alimentară) au semnat un protocol de colaborare. Cele două organizaţii îşi propun să creeze un context favorabil adoptării unui comportament nutriţional sănătos pentru populaţia din România, prin identificarea produselor cu un conţinut adecvat de cereale integrale, conform cu cerinţele europene şi mondiale de sănătate. De asemenea, cele două organizaţii se angajează să susţină activităţi de informare, educare şi comunicare în ceea ce priveşte prezenţa produselor cu cereale integrale pe piaţa românească. Nestle, membru Romalimenta, susţine acest demers şi se va implica activ în promovarea acestui obicei alimentar sănătos.

Consumul de cereale integrale nu este bun doar pentru sănătatea oamenilor, ci şi pentru planetă. În 2019, Comisia Lancet a propus o dietă planetară sănătoasă, bogată în cereale integrale, fructe, legume şi săracă în zahăr, ulei, grăsimi. Ei au sugerat că acest nou mod de a mânca ar putea reduce dispariţia animalelor sălbatice cu până la 46%, ar putea opri defrişările şi ar putea reduce cu cel puţin 30% emisiile de gaze cu efect de seră realizate pentru producţia de alimente, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. exact alea din poza sunt “bune” canceroase.

    in comilarie aveam cereale la sac de 10 kg 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb