Declic a organizat un protest la ASF

F.D.
Miscellanea / 23 februarie

Sursa foto: Declic

Sursa foto: Declic

Comunitatea Declic a organizat, vineri, o acţiune de protest, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, faţă de lipsa de transparenţă arătată de instituţie în legătură cu primele uriaşe ale conducerii, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Potrivit sursei citate, zeci de oameni s-au aşezat la coadă, la registratura ASF, şi au cerut oficial, prin cereri pe Legea 544/2001, explicaţii pentru sumele uriaşe pe care conducerea ASF le-a încasat ca prime. Totul, într-o perioadă în care piaţa asigurărilor a fost aproape de colaps: firme mari au falimentat, iar cetăţenii de rând au ajuns să plătească tarife exagerate la RCA.

De altfel, cetăţenii prezenţi la protest, pentru a le arăta şefilor ASF ce înseamnă transparenţa, au afişat pe pancarte sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar pentru RCA. Cât timp au stat la coadă, oamenii de la protest au claxonat pentru a le atrage atenţia oficialilor ASF.

În timpul acţiunii, reprezentanţii Declic au mers la discuţii cu o delegaţie din partea ASF, condusă de prim-vicepreşedintele Gabriel-Ioan Avrămescu.

,,Vrem ca această instituţie, care funcţionează cu buget la care contribuim şi noi, cetăţenii, să fie transparentă. Iar o garanţie în acest sens este schimbarea legii în baza căreia funcţionează ASF", a declarat Denisa Soare, campaigner Declic, după întâlnire.

,,În acest moment, avem doar o promisiune. Şefii ASF ne-au dat asigurări că nu vom mai auzi de bonusuri şi prime la Autoritate, aşa cum s-a întâmplat până acum. Rămâne de văzut. Noi vom continua să fim cu ochii pe ASF, a completat coordonatoarea campaniei Declic pentru schimbarea legii ASF, Denisa Soare.

Creatorul de conţinut Luci Popa s-a alăturat demersului Declic şi a participat la acţiunea de protest de la ASF. ,,Pentru omul de rând şi oamenii din comunitatea mea contează ce e în mână, adică de ce trebuie să dai mai mulţi bani şi pentru ce. Mulţi nu ştiu de ASF, de aceste bonusuri, ce se întâmplă în spatele cortinei, managementul prost al acestei instituţii", a declarat Luci Popa.

Peste 32.000 de cetăţeni au semnat până acum petiţia prin care Comunitatea Declic le cere parlamentarilor schimbarea legii în baza căreia funcţionează ASF.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bonusurile se dau pe baza “oitelor”… tunse mulse…

    cu cat mai multe si docile cu atat loc de bonusuri… 

    s c c r e t 

    S-a trezit Declic dintr-o data. Pana acum au tacut malc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb