DECLIC: Peste 22 de mii de români solicită CSAT vize pentru afganii care au colaborat cu România

S.B.
Miscellanea / 25 august 2021

Peste 22 de mii de români solicită CSAT vize pentru afganii care au colaborat cu România

Comunitatea Declic a trimis Consiliului Suprem de Apărare a Ţării peste 22.000 de semnături ale cetăţenilor care solicită ca statul român să elibereze vize pentru cetăţenii afgani care au colaborat cu România şi NATO în cei aproape 20 de ani de prezenţă militară în Afganistan, precum şi pentru familiile acestora şi pentru alte categorii vulnerabile, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Petiţia, iniţiată de Comunitatea Declic, a adunat în doar o săptămână peste 22 de mii de semnături şi a fost înaintată către CSAT şi Ministerul de Externe.

"România este datoare să îi protejeze pe traducătorii, jurnaliştii, reprezentanţii ONG-urilor şi pe toate categoriile vulnerabile din Afganistan. De asemenea, România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi", se arată în petiţia semnată de peste 22.000 de oameni.

Relatările din presa internaţională arată cum forţele talibanilor fac liste de răzbunare faţă de toţi cei care au sprijinit, direct sau indirect, activitatea forţelor NATO în Afganistan sau care au militat pentru un regim politic fără talibani. O viză poate face diferenţa între viaţă şi moarte, la fel cum viteza de reacţie într-o astfel de criză este crucială.

"Decizia trebuie luată de îndată. România nu poate rămâne datoare tuturor acelor oameni care şi-au pus viaţa în pericol în cei 20 de ani de război, în misiuni cot la cot cu militarii români. Înţelegem temerile din rândul societăţii şi riscurile unei decizii insuficient documentate, dar, în acelaşi timp, avem încredere că instituţiile de forţă ale statului, menite să ne protejeze pe noi toţi, îşi vor face datoria şi îşi vor dovedi utilitatea în acest caz", a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

Cetăţenii semnatari ai petiţiei susţin că România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi. În plus, textul petiţiei cuprinde şi solicitarea clară către autorităţi de a trimite aeronave care să ajute la evacuarea din Afganistan a civililor care încearcă disperaţi să plece, înainte de a fi ucişi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Lucrurile sunt simple, in sensul ca, slugoii din fruntea Romaniei si cozile lor de topor(cum sunt acesti mizerabili bolsevici, Declic) au primit de la Bruxelles, ordin pe unitate, ca sa colonizeze tara cu migranti musulmani, multi dintre ei fiind teroristi islamici. Usor, usor din tara crestina de 2000 de ani, vom deveni pe nesimtite, o tara cretina cu Semiluna, prin incalcarea grava, de catre Iudele de la conducerea tarii, a Constitutiei Romaniei: " Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine". Asteptati putin, pana cand acesti migranti teroristi intrati in tara isi vor pune la punct logistica, si apoi o sa vedeti prin Bucuresti si prin alte mari orase, bolizi pe 4 roti intand in multime, atentate cu arme automate, arme albe sau cu bombe, violuri la tot pasul, furturi, mizerie, boli, dezordine, haos si pe viitor, metisizarea populatiei, conform diabolicului plan Kalergi. Intr-un stat romanesc, national-ortodox, cum era cel condus de marii voievozii romani(si nu intr-o Colonie securist-masonica, asa cum suntem astazi), cei care isi permiteau un astfel de sacrilegiu erau judecati pt “HICLENIE”(cuvant arhaic care desemna inalta tradare) si decapitati sau trasi in tzeapa!

    Ar tb referendum.

    Abureli. As spune ca cei 22.000 sa-i ia ei acasa, dar asta inseamna ca intra in Romania si nu sunt de acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb