DECLIC, PROTEST LA PLOIEŞTI:  "Monitorizaţi principalele surse de poluare care ne intoxică aerul!"

G.D.
Miscellanea / 18 august 2022

"Monitorizaţi principalele surse de poluare care ne intoxică aerul!"

Zeci de membri Declic au protestat, astăzi, la Ploieşti, în faţa primăriei, pentru a cere autorităţilor să monitorizeze principalele surse de poluare ale oraşului: rafinăriile, fabricile şi incineratoarele de deşeuri, conform unui comunicat remis redacţiei. Oamenii au scandat "Stop poluării la Ploieşti! Vrem aer pentru viaţă", "Vrem să respirăm, nu să ne sufocăm!", "Problema este gravă, aerul e otravă!".

Potrivit sursei citate, acţiunea Declic a avut loc în faţa panoului "cu plămâni'' care înregistrează nivelul poluării din aer, instalat în urmă cu o lună la Ploieşti. Panoul a arătat, pe toată durata protestului, valori chiar şi de două ori peste limita admisă.

Plămânii instalaţi de Comunitatea Declic au ventilatoare care simulează respiraţia umană şi filtre HEPA care reţin microparticulele din aer. Instalaţia include şi un senzor de măsurare a calităţii aerului. Datele înregistrate de senzorul plămânilor pot fi văzute în timp real pe declic.ro. Instalaţia cu plămânii Declic a mai fost instalată în trecut în Bucureşti, Cluj şi Braşov.

" Autorităţile de la Ploieşti şi instituţiile statului nu fac niciun demers ca să-i oprească pe poluatori. În realitate, nici măcar nu ştiu exact cine şi cât poluează. De aceea, monitorizarea marilor poluatori - rafinăriile, incineratoarele şi fabricile - ar fi primul pas spre reducerea poluării la Ploieşti", a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

De aceea, în privinţa poluării din Ploieşti, Declic cere autorităţilor locale să implementeze un sistem special pentru măsurarea emisiilor rafinăriilor, în plus faţă de sistemul naţional de monitorizare a calităţii aerului.

"În fiecare seară, în loc să deschidem ferestrele, noi le închidem ca să putem respira. Noaptea trecută a fost infernală, îmi venea să sap o groapă să intru acolo ca să nu mai simt mirosul toxic. Nu am putut să dorm deloc", a mărturisit Elena Cupşa, membră Declic din Ploieşti, prezentă la protest.

"Deşi trăiesc în acelaşi mediu toxic ca cetăţenii, autorităţile locale din Prahova încă sunt impasibile la poluarea din Ploieşti", a adăugat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Conform datelor Agenţiei Europene de Mediu, 23.000 de români mor anual ucişi de poluare: 63 de oameni mor zilnic din cauza poluării.

Acţiunea Declic este parte a campaniei "Aer pentru viaţă". Prin intermediul petiţiei Declic, peste 24.000 de cetăţeni cer Ministerului Mediului să instaleze sisteme performante de monitorizare a calităţii aerului, se mai arată în comunicat.

Fotografiile de la protest pot fi folosite în materialele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb