Delegaţie a Camerei de Comerţ din Izmir, la sediul CCIB

S.B.
Companii / 27 aprilie 2023

Delegaţie a Camerei de Comerţ din Izmir, la sediul CCIB

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a preşedintelui Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, cu o delegaţie de oameni de afaceri turci, reprezentanţi ai opt companii din industria chimică, membre ale unui cluster de profil al Camerei de Comerţ Izmir.

Evenimentul a avut loc în marja deplasării în România, în perioada 25 -28 aprilie a.c., a unei misiuni economice organizată de Camera de Comerţ Izmir, în colaborare cu Ministerul Comerţului din Turcia.

Principalul obiectiv al întâlnirii, onorată de prezenţa consilierului economic al Ambasadei Republicii Turcia în România, Erdal Onat, a vizat identificarea unor oportunităţi de afaceri şi investiţionale de către firmele participante, inclusiv a unor potenţiali parteneri români.

În deschiderea evenimentului, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a făcut o prezentare succintă a economiei Capitalei, în structură şi dinamică, şi a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar. În acest context, preşedintele CCIB a subliniat faptul că dezvoltarea relaţiilor de cooperare cu Republica Turcia constituie o componentă importantă în strategia Camerei bucureştene, o dovadă în acest sens fiind cele şapte acorduri de cooperare încheiate cu organizaţii similare din această ţară, la care se adaugă acordul semnat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

Salutând iniţiativa organizatorilor misiunii economice, preşedintele Iuliu Stocklosa a a adăugat "In contextul blocării importurilor de îngrăşăminte şi a altor produse chimice din Federaţia Rusă şi Belarus, precum şi dificultăţile obţinerii acestora din Ucraina, suntem convinşi că Turcia poate acoperi o parte importantă a necesarului pieţei româneşti cu asemea mărfuri".

La rândul lor, membrii delegaţiei au punctat interesul pentru piaţa ţării noastre, îndeosebi în ceea ce priveşte activitatea de import-export, fără a exclude realizarea de investiţii în România, mai ales în contextul recentelor modificări produse la nivelul fluxurilor comerciale, pe fondul conflictului din Ucraina. Totodată, în cadrul discuţiilor s-a reliefat importanţa organizării unor astfel de evenimente pentru apropierea celor două comunităţi de business.

În cazul în care reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării sunt interesaţi să-şi internaţionalizeze afacerile cu parteneri din Izmir, dar şi din alte regiuni ale Turciei sunt invitaţi să contacteze Serviciul Relaţii Internaţionale al CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb