Delgaz Grid, pentru al treilea an consecutiv pe primul loc, cu cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică, în rândul distribuitorilor din România în 2023

A.F.
Companii / 24 iulie

Delgaz Grid, pentru al treilea an consecutiv pe primul loc, cu cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică, în rândul distribuitorilor din România în 2023

Durata medie a întreruperilor neplanificate în reţea pentru utilizatorii conectaţi la reţeaua Delgaz Grid a scăzut în 2023 la 67,93 de minute, mult sub media pe ţară de 103,92 de minute. Rezultatul vine ca urmare a investiţiilor realizate de companie pentru a creşte siguranţa şi calitatea serviciului de distribuţie a electricităţii şi a gazelor naturale pentru cei circa 3,4 milioane de clienţi.

Astfel, principalul indicator de performanţă pentru continuitatea în alimentarea cu energie electrică SAIDI (System Average Interruption Duration Index) pentru întreruperi neplanificate s-a îmbunătăţit considerabil. Durata întreruperilor a scăzut cu 11% faţă de anul precedent, când indicatorul era de 76,4 minute şi este de peste 20 de ori mai redusă comparativ cu cele 1.800 minute/an, câte se înregistrau înainte de privatizare.

De asemenea, Delgaz Grid ocupă în 2023 prima poziţie şi la indicatorul referitor la numărul de întreruperi neplanificate SAIFI (System Average Interruption Frequency Index), cu 0,83 întreruperi, la jumătate faţă de media pe ţară de 1,74 întreruperi.

Îmbunătăţirea semnificativă a serviciului oferit de compania noastră este consemnată în ultimul raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care clasează Delgaz Grid pe prima poziţie în rândul distribuitorilor din România atât la numărul, cât şi la durata întreruperilor neplanificate, în anul 2023.

Grupul E.ON, din care face parte şi Delgaz Grid, a investit de când a venit în România, în 2005, peste 9 miliarde de lei (1,83 miliarde de euro) în reţelele de distribuţie, gaze şi electricitate. Pentru acest an ne-am propus să investim 788 milioane lei (153 milioane euro) din care 423 milioane lei (82 milioane de euro) pentru modernizarea reţelei de electricitate.

În acelaşi timp, vrem să atragem cât mai mulţi bani europeni pentru investiţii, mai ales că aceste finanţări nu pun presiune pe tarifele de distribuţie. Avem deja proiecte în diverse stadii în valoare totală de 3,3 miliarde de lei (660 milioane de euro). Este foarte important deoarece fiecare euro pe care reuşim să-l atragem din fonduri UE şi-l investim în infrastructura românească înseamnă un euro mai puţin de plătit pentru consumatorul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb