Delgaz Grid semnează patru noi contracte de finanţare în valoare de 932 milioane lei din Fondul pentru Modernizare

F.D.
Companii / 2 august

Delgaz Grid semnează patru noi contracte de finanţare în valoare de 932 milioane lei din Fondul pentru Modernizare

Compania de distribuţie Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, a semnat ieri, 1 august, la Ministerul Energiei patru noi contracte de finanţare, în valoare totală de aproximativ 932 milioane lei, pentru proiecte de modernizare şi dezvoltare a sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona Moldova unde compania operează o reţea de distribuţie a electricităţii (judeţele Bacău, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Botoşani şi Suceava), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Două proiecte, cu valoare cumulată de circa 626 milioane de lei, din care aproximativ 433 de milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, vizează instalarea a până la 900.000 de contoare SMART şi realizarea infrastructurii necesare pentru transmitere a datelor, precum şi modernizarea a peste 40.000 de branşamente.

Alte doua proiecte, în valoare de aproximativ 306 milioane de lei, din care 238 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, au în vedere modernizarea unui număr de 14 staţii de transformare, în scopul creşterii siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile, reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă ale reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Cristian Secoşan, director general Delgaz Grid: "Vrem să atragem cât mai mulţi bani europeni pentru investiţii, mai ales că aceste finanţări nu pun presiune pe tarifele de distribuţie. Este foarte important deoarece fiecare euro pe care reuşim să-l atragem din fonduri UE şi-l investim în infrastructura românească înseamnă un euro mai puţin de plătit pentru consumatorul român."

Delgaz Grid a depus, până acum, un număr de 24 de proiecte de investiţii, în valoare totală de 3,9 miliarde de lei, pentru a obţine o finanţare de 3 miliarde de lei din Fondul pentru Modernizare, diferenţa fiind asigurată de companie.

Zece proiecte, în valoare de totală de 1,8 miliarde de lei, cu o cofinanţare de 1,4 de miliarde lei, au fost deja aprobate şi contractele de finanţare semnate.

Pachetul de 24 de proiecte se referă la: modernizări de staţii de transformare, reţele de înaltă, medie şi joasă tensiune, posturi de transformare, contorizare SMART, precum şi la creşterea capacităţii reţelelor din zona Moldovei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb