Deloitte România a asistat AQUILA în preluarea Romtec Europa

R.S.
Companii / 16 aprilie

Deloitte România a asistat AQUILA în preluarea Romtec Europa

Deloitte România a asistat AQUILA, companie care produce lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor. Tranzacţia, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnată în decembrie 2023 şi finalizată recent, în urma obţinerii aprobării din partea Consiliului Concurenţei, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În urma acestei preluări, AQUILA îşi va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de producţie pe care o deţine în Iaşi, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert, potrivit comunicatului.

"Mulţumim echipei Deloitte care ne-a asistat în procesul de preluare a companiei Romtec Europa. Conform strategiei de dezvoltare a afacerii anunţate odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti, continuăm achiziţiile de companii şi menţinem abordarea din perspectivă mai amplă, de piaţă şi de profitabilitate a companiei ţintă. Totodată, achiziţia ne permite să ne extindem şi în domeniul producţiei şi să ne consolidăm prezenţa pe toate canalele de distribuţie cu produse complementare activităţii noastre. Suntem dedicaţi creşterii durabile şi consolidării poziţiei noastre în piaţa distribuţiei, contribuind la dezvoltarea pe baze solide a afacerii, în linie cu misiunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă", a declarat Cătălin Vasile, CEO, AQUILA, se precizează în comunicat.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România a oferit AQUILA asistenţă în demersul de due diligence financiar şi fiscal. Echipa din practica de consultanţă financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, Sorin Vînătoru, Senior Associate, şi Marc Nedera, Associate. Experţii fiscali care au lucrat la tranzacţie au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, şi Ana Bica, Senior Consultant.

"Aceasta este prima achiziţie a grupului AQUILA de la listarea la BVB, aşadar întregul proces a fost reprezentativ şi important. Suntem deosebit de încântaţi că am putut contribui la acest proiect care s-a dovedit complex, cu multe aspecte de aliniat legate de domeniile financiar şi fiscal, dar, care, în final, a reprezentat continuarea unei colaborări de succes", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România, se arată în comunicat.

AQUILA a fost înfiinţată în 1994 ca un business familie şi s-a extins constant în aceşti 30 de ani de activitate, atât organic, cât şi prin preluări, precum achiziţionarea AGRIROM, în 2019, şi a Trigor AVD, din Republica Moldova, în 2021. Compania are parteneriate cu giganţi internaţionali precum Unilever, P&G, Coca-Cola, Philips, iar produsele sale sunt distribuite prin intermediul a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe întreg teritoriul ţării, de la marile lanţuri de retail, până la benzinării. Conform celor mai recente rezultate financiare, AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei, susţinute în principal de segmentul de distribuţie.

Romtec Europa are o experienţă de peste 30 ani în producţia de lichide şi produse de cosmetică pentru întreţinerea autoturismelor. Compania va continua să îşi desfăşoare activitatea ca entitate separată după finalizarea preluării de către AQUILA, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romtec ... Companie austriaca.....

    Nasol.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb