Deloitte România a asistat Grupul PIB în preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig

F.D.
Companii / 8 mai

Deloitte România a asistat Grupul PIB în preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig

Deloitte România a asistat PIB Group Ltd, companie de brokeraj în asigurări, cu sediul central în Marea Britanie, în intrarea sa pe piaţa din România prin achiziţia STEIN Bestasig, un jucător important din sectorul local de brokeraj în asigurări pentru clienţi companii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Tranzacţia a fost semnată în aprilie 2023 şi finalizată în aprilie 2024, în urma aprobărilor primite din partea Consiliului Concurenţei, a Comisiei de Examinare a Investiţiilor Străine Directe din cadrul Guvernului României, precum şi din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Această preluare marchează primul pas în planul PIB Group de extindere în România, care include preluarea a încă cel puţin 20 de brokeri locali. După finalizarea tranzacţiei, actuala echipă de management a STEIN Bestasig va continua să conducă businessul.

"Ne-am bucurat să lucrăm la această tranzacţie cu echipa Deloitte România, care ne-a sprijinit puternic în etapele de due diligence financiar, fiscal şi IT în această tranzacţie. Colaborarea cu Radu, Sorin şi întreaga echipă Deloitte a fost o plăcere, iar profesionalismul şi experienţa lor ne-au ajutat foarte mult în această primă tranzacţie a PIB Group în România. Suntem nerăbdători să ne extindem în continuare în România şi Sud-Estul Europei", a declarat Micha³ Kowalczyk, M&A Manager, PIB Group.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România, formată din consultanţi financiari şi fiscali, precum şi din experţi în managementul riscului, a asistat PIB Group în această tranzacţie. Din departamentul de Consultanţă Financiară, Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, şi Marc Nedera, Associate, au oferit servicii de suport în tranzacţie şi au asigurat procesul de due diligence financiar. Din cadrul departamentului Servicii Fiscale, Alexandra Smedoiu, Partener, Gabriel Pătru, Manager, şi Alexandru Rotariu, Senior Consultant, au oferit asistenţă în procesul de due diligence fiscal, iar experţii în managementul riscului implicaţi în proiect - Andrei Ionescu, Partener Coordonator, Sergiu Zaharia, Director, şi Raluca Anton, Senior Manager - au asigurat procesul de due diligence IT.

"Să faci parte dintr-un proiect de succes este de fiecare dată o încântare, dar, în acest caz, satisfacţia noastră este dublată de faptul că această tranzacţie demonstrează că România continuă să reprezinte o destinaţie de investiţii atractivă pentru jucători importanţi de pe continent. Pe de altă parte, suntem încântaţi să contribuim la succesul planului amplu de dezvoltare al clientului nostru. PIB Group a fost foarte activ în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor şi a anunţat deja în primele luni ale anului 2024 achiziţii în ţări precum Spania, Italia sau Polonia, iar acum, interesul ridicat pentru jucătorii români s-a materializat prin această primă tranzacţie", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb