DELOITTE:  "Tinerii caută organizaţiile în care contează"

Mihaela Dan
Macroeconomie / 15 martie 2018

 "Tinerii caută organizaţiile în care contează"

Doar 15,6% dintre millennials sunt de părere că absolvenţii de universitate din ţară sunt pregătiţi pentru viaţa profesională, arată datele furnizate în urma studiului efectuat de către Deloite.

Cu toate acestea, 75% dintre studenţii români îşi doresc să-şi continue educaţia post-universitară, comparativ cu 39% în Europa Centrală şi de Est, arată raportul Deloitte Primii paşi pe piaţa muncii 2018, care descrie opiniile despre carieră, viaţă şi educaţie a peste 5.700 de studenţi şi absolvenţi de facultate de la universităţile de prestigiu din 14 ţări din regiune.

Potrivit acestui raport, aproape 50% dintre respondenţii români privesc educaţia ca pe una dintre cele mai importante valori în viaţă. Când vine vorba de experienţa în muncă, cele mai frecvente tipuri de experienţe selectate de către studenţii români au fost voluntariatul şi posturile sau internship-urile legate de domeniul în care studiază (57%). 90% dintre studenţi consideră că internship-urile oferă experienţe utile.

"Studenţii români nu se simt pregătiţi sa înceapă o carieră profesională, întrucât consideră că educaţia primită nu îi ajută să răspundă provocărilor pe care le vor experimenta, iar acest fapt se poate vedea şi în practică. Este esenţial ca mediul de afaceri şi cel academic să lucreze împreună cu studenţii pentru a înţelege de unde provine această insatisfacţie. Este important să facem legătura dintre cele două lumi funcţională astfel încât tinerii să se simtă mai pregătiţi pentru muncă", a spus Alexandra Iorgulescu, director de resurse umane Deloitte România.

În ce priveşte priorităţile, tinerii plasează pe primele locuri sănătatea şi familia, urmate de educaţie (49,6%) si munca (46,6%).

"Tinerii îşi doresc să facă parte din organizaţii conduse democratic, unde munca lor este apreciată, opiniile lor contează si unde pot face diferenţa. Angajatorii care reuşesc sa creeze acest context vor câştiga loialitatea şi dedicaţia angajaţilor tineri şi talentaţi", a adăugat Iorgulescu.

În opinia respondenţilor români, priorităţile pe care liderul ideal ar trebui să le aibă sunt viitorul sustenabil al organizaţiei (47%) şi creşterea şi dezvoltarea profesională a angajaţilor (45%).

Aproape jumătate dintre tinerii români (46,8%) îşi doresc în primul rând să fie experţi în domeniile în care activează, in timp ce 35,6% îşi doresc să deţină poziţii manageriale în viitor. Majoritatea respondenţilor îşi doresc să lucreze într-o mare corporaţie (43,6%) şi doar 17,3% să aibă propria lor afacere.

Când vine vorba de salarii, tinerii din România par să valorifice mai mult oportunitatea de a lucra decât veniturile pe care le generează, întrucât numai 17,4% au spus că doresc să câştige mai mult de 3.500 lei. Doar 8,1% îşi propun să câştige mai mult de 4.500 lei, mulţi dintre aceştia bărbaţi care planifică să devină manageri. Femeile însă se aşteaptă la salarii mai mici, întrucât spun că vor să câştige până la 2.,000 lei, pe când bărbaţii au selectat între 2.501-3.000 lei.

În mod surprinzător, când vine vorba de a se reloca în străinătate, doar puţin peste 50% s-ar muta în altă ţară, uşor sub media regională (56%). Rezultatul este destul de surprinzător în contextul în care doar 7,1% dintre participanţii la studiu consideră că situaţia economică este pozitivă, mai puţin de o treime din media regională.

Pe baza rezultatelor studiului, Deloitte propune un profil al angajatorului "perfect' pentru tinerele talente, care va oferi: leadership şi îndrumare, democraţie în luarea deciziilor, un context care promoveaza spiritul de echipă, sarcini interesante şi stimulatoare, un mediu relaxant, dezvoltare profesională continuă, o colaborare intensă cu universităţi şi organizaţii studenţeşti pentru a cultiva profesioniştii zilei de mâine, diverse medii de lucru în care generaţiile pot învăţa una de la cealaltă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb