Depozitele lunare în lei au adus un cîştig real maxim de 3%

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 februarie 2004

Persoanele care şi-au constituit în urmă cu o lună un depozit lunar în lei ar fi obţinut un cîştig maxim de 3% peste suma investită, exprimată în euro. Cea mai bună dobîndă a fost oferită de CEC, "Finansbank" şi "Eurom Bank". Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,55%, datorită aprecierii leu-lui în raport cu moneda europeană. Cei care au preferat un depozit lunar în euro, ar fi obţinut un cîştig maxim de 0,3%, dacă alegeau "Garanti Bank".

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale pe acţiuni ar fi avut cel mai mare randament al plasamentului în fonduri mutuale. Valoarea unităţii fondului "Napoca" s-a apreciat cu 11,3%, în termeni reali. Cei care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 6,87%.

Investitorii care şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI, cumpărînd cele cinci acţiuni SIF în urmă cu o lună, ar fi avut ieri un cîştig mai ridicat. Datorită aprecierii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 10,81% mai mult decît în urmă cu o lună. Mai inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat pe 12 ianuarie acţiunile celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a Bursei cu structura indicelui BET. Creşterea valorii indicelui, calculat în euro, cu 13,97%, a determinat o apreciere similară a valorii portofoliului lor.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit celor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontact". Cursul lor mediu, calculat în euro, a crescut cu 58,97%.

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur nu au fost la fel de inspirate. Scăderea preţului aurului, exprimat în euro, a determinat o reducere cu 3,65% a valorii obiectelor lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb