Deputaţii au decis alocarea a 27 de milioane de euro pentru Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2006

Camera Deputaţilor a aprobat recent un amendament privind înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi. Legea menţionează proiectarea schimbării de funcţional, precum şi finalizarea construcţiei actualului Spital clinic de urgenţă din Municipiul Iaşi şi dotarea corespunzătoare, a acestuia în vederea înfiinţării Institutului Regional de Oncologie Iaşi. Astfel articolul 8 al legii autorizează Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii să identifice sursele de finanţare şi să finanţeze, în limita sumei de 27 milioane de euro, realizarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

Într-un comunicat de presă se precizează că "amendamentul a fost iniţiat imediat după adoptarea Legii privind reforma în Sănătate, cînd a devenit certă construirea unui Spital Regional de Urgenţă nou la Iaşi, pe un alt amplasament decît cel actual". Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului, declara că suma necesară realizării Institutului de Oncologie din Iaşi va fi asigurată de Guvern dintr-un împrumut extern rambursabil.

Clădirea care va deveni Institutul Regional de Oncologie este cea care, în urmă cu nouă ani, atunci cînd au debutat lucrările de construcţie, era des-tinată să fie noul Spital de Urgenţe al Iaşiului. Lucrările de construcţie au început în 1997, dar Ministerul Sănătăţii nu a reuşit să susţină în mod adecvat realizarea proiectului. Estimat iniţial la o valoare de 61 milioane RON, inclusiv dotările, obiectivul nu a primit pînă la finalul anului trecut decît circa 11 milioane RON. După ce ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat la începutul acestui an că Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi va fi ridicat de la zero, factori din mediul politic ieşean au avansat ideea ca pe structura acestei construcţii să fie amenajat Institutul de Oncologie, unitate care va reuni toate departamentele de tratare a cancerului din spitalele ieşene şi care va deservi circa 5 milioane de locuitori din judeţele Moldovei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb