Deputaţii au respins cererea DNA de încuviinţare a arestarii lui Mădălin Voicu

Adina Lateş
Politică / 17 februarie 2016

Deputaţii au respins cererea DNA de încuviinţare a arestarii lui Mădălin Voicu

Actualizare 17:05 Decizia privind arestarea lui Nicolae Păun, amânată

Solicitarea DNA de arestare a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun a fost amânată, miercuri, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum, iar Biroul Permanent urmând să stabilească când va fi reluată procedura, transmit televiziunile de ştiri.

"La apelul nominal făcut în repetare au fost prezenţi pentru a-şi exercita dreptul de vot 178 de deputaţi. Cvorumul de şedinţă pentru vot final este de 191 de persoane. Se constată că nu am avut cvorum de şedinţă la acest vot", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, în plenul forului.

(I.D.)

--------

Actualizare 16:35 Liviu Dragnea, despre cazul Voicu: "Cererile DNA nu au trecut din cauza simpatiei"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, după votul în cazul Mădălin Voicu din Camera Deputaţilor, că solicitările DNA nu au trecut "din cauza simpatiei" pe care cei din PSD i-o poartă lui Mădălin Voicu, transmit surse din presă.

Dragnea a susţinut, însă, că voturi împotrivă au existat de la toate partidele.

"Din ce am înţeles de la colegii mei, unii au votat ca mine pentru ridicarea imunităţii, alţii au votat împotrivă, ca şi cei de la alte partide.(...) Situaţia este că de la toate partidele s-a votat şi pentru şi împotrivă.(...) Astăzi, de dimineaţă, discutând cu unii colegi de-ai dumneavoastră (jurnalişti, n.r.) mi-au spus că, din ce au simţit, din ce au vorbit cu colegii mei, a existat o oarecare simpatie şi se pare că asta a contat. (...) Din păcate, am ajuns în situaţia în care datorită sau din cauza simpatiei, cele două voturi nu au trecut", a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va exista o sancţiune la nivelul PSD pentru deputaţii care au votat împotriva cererilor DNA, Dragnea a spus că "nici măcar nu ştim care sunt aceia". Înaintea votului, liderul PSD dădea garanţii că toţi deputaţii vor vota în favoarea solicitărilor DNA.

(S.A.)

----------

ACTUALIZRE 16:29 A început votul pe cererea DNA de arestare în cazul lui Nicolae Păun

Plenul Camerei Deputaţilor a început votul asupra cererii DNA de arestare preventivă în cazul lui Nicolae Păun, transmit surse din presă.

Votul este secret cu bile.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:11 Nicolae Păun poate fi reţinut

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii deputatului minorităţilor Nicolae Păun, transmit surse din presă.

S-au înregistrat 128 de voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi 20 au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

(I.D.)

---------

Actualizare 16:05 Mădălin Voicu: "Am promis că nu mai vorbesc despre caz; nu ştiţi prin ce am trecut"

Deputatul Mădălin Voicu a transmis că nu mai vrea să facă declaraţii despre dosarul în care este cercetat de DNA, menţionând că a promis să nu mai vorbească despre Justiţie în public, potrivit unor surse din presă.

"Am promis că nu mai vorbesc despre acest caz şi, în general, nu mai vorbesc despre Justiţie în public.(...) Voi nu vreţi să mă înţelegeţi. Nu ştiţi prin ce am trecut eu şi atunci probabil că voi făcându-vă meseria credeţi că am cum să vă umplu spaţiul. Vă mulţumesc mult. Vă rog să mă înţelegeţi", a spus Voicu, la Palatul Parlamentului.

Acesta a afirmat că nu a vorbit cu Nicolae Păun. "Nu am vorbit (cu Păun, n.r.), nu m-a căutat", a precizat Voicu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:39 A început votul pe cererea DNA de reţinere în cazul lui Nicolae Păun

Plenul Camerei Deputaţilor a început votul asupra cererii DNA de reţinere în cazul lui Nicolae Păun, potrivit unor surse din presă.

Votul este secret cu bile.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:10 Mădălin Voicu scapă de arestare

Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA pentru încuviinţarea arestării deputatului Mădălin Voicu, transmit televiziunile de ştiri.

Au fost înregistrate 103 de voturi "pentru" şi 158 "împotrivă".

Votul în plen a fost secret cu bile.

------------------

Actualizare 14:40 A început votul pe cererea DNA de arestare în cazul Mădălin Voicu

Plenul Camerei Deputaţilor a început votul asupra cererii DNA de arestare în cazul deputatului Mădălin Voicu, transmit surse din presă.

Votul este secret cu bile.

(S.A.)

---------

Actualizare 14:31

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii deputatului PSD Mădălin Voicu, informează surse din presă.

S-au înregistrat 170 de voturi "împotrivă" şi 116 "pentru". Votul în plen a fost secret cu bile.

-----------

Actualizare 12:30 A început dezbaterea cererilor DNA în cazul Nicolae Păun

Dezbaterea din plenul Camerei a cererilor DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputatului Nicolae Păun a început.

----------------

Actualizare 12:18 A început dezbaterea cererilor DNA în cazul Mădălin Voicu

Dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor a solicitărilor DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputatului Mădălin Voicu a început.

-------------

Solicitările DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun se vor dezbate şi vota, miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

Votul va fi secret, cu bile, deputaţii urmând să exprime patru voturi, câte două pentru reţinere şi câte două pentru arestare preventivă.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, declara luni că prezentarea rapoartelor Comisiei juridice în cazul celor doi deputaţi şi dezbaterile parlamentare se vor desfăşura miercuri, între orele 12:00 şi 14:00, urmând ca votul să fie dat după ora 14:00, după sesiunea de vot final pentru proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi a şedinţei de plen.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil luni cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb