Deputaţii europeni vor reguli mai stricte pentru produsele biologice

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 23 mai 2007

Parlamentul European a votat, marţi, cu 611 voturi pentru, 61 contra şi 23 abţineri, o rezoluţie privind produsele biologice, ce însoţeşte amendamentele legislative (neobligatorii) adoptate la sfârşitul lunii martie. La 29 martie, dis­cutând raportul lui Marie-HélPne Aubert (Verzi/ALE, FR), deputaţii au cerut consolidarea propunerii Comisiei vizând regulile pentru produsele biologice. Ei au decis, însă, să nu treacă la votul final asupra rezoluţiei, pentru a continua negocierile cu Consiliul şi a obţine considerarea cererilor lor.

Deputaţii europeni au pledat pentru drept de co-decizie în privinţa producţiei şi distribuirii pe piaţa internă a produselor modificate. Statele Membre au refuzat, însă, să acorde Parlamentului drept de co-decizie în acest dosar, deşi el face referire şi la alimentele trans­formate care, conform prevederilor europene, intră sub procedură de co-decizie.

În această săptămână, însă, o serie de amendamente ale Parlamentului au fost acceptate de Consiliu (inclusiv cele cu referire la consolidarea controa­lelor şi a certificărilor în special pentru importuri, la clarificarea regulilor pentru logo-uri şi la consultarea părţilor interesate), informează Rompres .

Raportul, în forma adoptată de Parlament, conţine câteva amendamente la proiectul legislativ al Comisiei. În afară de consolidarea controalelor şi clarificarea regulilor privind utilizarea de logo-uri, textul recomandă micşorarea la 0,1 % a pragului tolerat pentru contaminarea accidentală de către OMG şi consolidarea regulilor privind utillizarea produselor fitosanitare şi veterinare.

Deputaţii au solicitat, cu majoritate covârşitoare, ca regulamentul să constituie subiect de co-decizie între Parlamentul European şi Consiliul de Miniştri, deoarece acest text nu face referire doar la producţia agricolă, subiect ce este supus unei simple consultări în Parlament. Ei estimează că regulamentul n-ar trebui să acopere doar vânzările în detaliu, ci şi industria de catering.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb