Deputatul Emanuel Ungureanu cere demisia şefului ANMCS şi a conducerii DSP Bucureşti

A.I.G.
Miscellanea / 6 ianuarie 2020

Emanuel Ungureanu (Sursa foto: facebook.com)

Emanuel Ungureanu (Sursa foto: facebook.com)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea şefului Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi, precum şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, Cristina Pelin, pentru modul în care au gestionat situaţia de la Spitalul Floreasca după cazul pacientei arse pe masa de operaţie.

"Vasile Cepoi a suspendat în mod ilegal acreditarea Spitalului Floreasca. Din dorinţa de a ascunde responsabilitatea ANMCS pentru incidentul grav produs la Floreasca, Cepoi a sărit public cu o sancţiune care nu are bază legală împotriva Spitalului Floreasca! Explicaţia poate să pară foarte tehnică, dar în cuvinte simple, oamenii lui Cepoi de la ANMCS nu şi-au făcut treaba şi Cepoi este direct responsabil pentru asta şi trebuie urgent demis. Deci, nu există bază legală în virtutea căreia să se fi dispus suspendarea acreditării, întrucât proiectul de Ordin privind aprobarea condiţiilor şi a metodologiei de suspendare a acreditării unităţilor sanitare cu paturi se afla în consultare publică şi nu a fost publicat în Monitorul Oficial", a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

În opinia sa, ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Floreasca este nu doar ilegal, ci şi abuziv, deoarece ANMCS nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale privind verificarea şi monitorizarea unor indicatori.

Potrivit sursei citate, Vasile Cepoi a anunţat, luni, că ANMCS va face un audit la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale. El a precizat că suspendarea acreditării nu reprezintă o sancţiune pentru spital, ci "o perioadă" în care activitatea din unitatea medicală "este supervizată" de ANMCS, pentru a vedea cum sunt luate măsuri pentru prevenirea unor efecte adverse asociate asistenţei medicale.

Pe 30 decembrie, Emanuel Ungureanu s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune o plângere penală în care solicita procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual.

Deputatul USR este primul care a prezentat public cazul femeii bolnave de cancer care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, pacienta decedând ulterior.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ESTE FOARTE PERICULOASA SUPRA MEDIATIZAREA ACESTOR NIMENI DIN USR CARE NU AU FACUT NIMIC NICIODATA DAR STIU SA DEA CU PIATRA LA TAMPLA CELOR CARE AU FACUT. Lumea lor va fi cumplita pentru ca nu stiu sa faca nimic in afata de a fi exigenti si a imagina vinovati. PNL-ul se foloseste de ei pe pot de cozi de topor dar toatusi avem prea multi in parlament. Ungureanu este modelul noului nimeni, un individ necrutator, fara studii, fara meserie, un fel de sindicalistr care nu a muncit niciodata si care nu se stie exact pentru ce militeaza si pe cine reprezinta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb