Deputatul Mate Andras Levente (UDMR), 6 luni de închisoare cu suspendare

V.B.
Politică / 1 iulie 2014

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat ieri la 6 luni de închisoare cu suspendare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în dosarul în care este acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei, scriu surse din presă.

Judecătorii de la ICCJ au dispus ca deputatului să îi fie suspendată pedeapsa pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, care se va socoti de la data ramânerii definitive a hotarârii. De asemenea, lui Mate Andras Levente i-au fost interzise mai multe drepturi.

Hotărârea de ieri a Curţii nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

În septembrie 2013, Mate a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), care l-au acuzat de conflict de interese.

"Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei", arăta PICCJ.

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat PICCJ să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului UDMR.

Mate Andras Levente ar fi propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj, susţinea ANI.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective", preciza ANI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb