DEŞI COMBINATUL ARE DATORII DE PESTE 700 DE MILIOANE DE EURO Dan Voiculescu, printre cei interesaţi de preluarea Oltchim

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2012

Dan Voiculescu, printre cei interesaţi de preluarea Oltchim

UPDATE 3: Oltchim nu mai trimite angajaţii în şomaj tehnic

Consiliul de Administraţie al Oltchim s-a întrunit astăzi în şedinţă şi a decis anularea deciziei prin care peste 500 de angajaţi erau trimişi în şomaj tehnic în perioada 27 august - 30 septembrie, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia care a fost luată ieri privea 506 angajaţi ai Diviziei petrochimice Brad din judeţul Argeş, aceştia ieşind astăzi să protesteze în stradă împotriva deciziei conducerii Oltchim.

-----------------

UPDATE 2: Protest al angajaţilor "Oltchim"

În jur de 250 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu din cadrul Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au ieşit astăzi în stradă să protesteze împotriva faptului că vor fi trimişi în şomaj tehnic, tocmai acum când societatea urmează să fie privatizată, anunţă sursele de presă.

Protestatarii au cerut să se anuleze ordinul prin care sunt trimişi în şomaj, să plece de la conducerea Oltchim actualul director general, Constantin Roibu şi să îşi primească salariile restante.

Pentru a calma spiritele, Constantin Roibu a coborât în mijlocul protestatarilor, iar aceştia i-au cerut o promisiune scrisă că nu vor fi trimişi acasă, potrivit presei. Roibu a promis protestatarilor că va convoca o şedinţă a Consiliului de Administraţie a societăţii pentru a dezbate problemele lor, adaugă sursele.

Conform informaţiilor de presă, protestatarii spun că în cazul în care nu li se rezolvă problemele la sediul companiei vor merge cu protestul al Bucureşti la Ministerul Economiei.

Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că administratorii Oltchim vor reveni asupra deciziei de a trimite în şomaj tehnic 500 de angajaţi.

--------------------------------

UPDATE: Acţiunile Oltchim, suspendate de la tranzacţionare

Acţiunile Oltchim Rm. Vâlcea au fost suspendate, astăzi dimineaţă, de la tranzacţionare, conform Titlu II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă.

-------------------

Ceasul ticăie pentru privatizarea "Oltchim", însă şeful OPSPI, Remus Vulpescu, este optimist că va găsi cumpărător pentru companie, în condiţiile în care Guvernul a aprobat, ieri, propunerea sa - privatizare fără conversia creanţei AVAS.

Deşi a luptat ani de zile pentru această conversie, inclusiv la Comisia Europeană, statul român renunţă la această procedură din cauză că a fost o strategie greşită, a declarat Remus Vulpescu.

"Am deplină încredere că vom res-pecta termenul impus de FMI pentru privatizarea Oltchim (n.r. 26 septembrie 2012)", ne-a declarat, ieri, şeful OPSPI, precizându-ne că numărul celor care au cumpărat dosare de prezentare este "de la cinci în sus".

Se poate înţelege, astfel, că interesul pentru companie a crescut, întrucât în primăvară fuseseră depuse numai patru oferte neangajante, de către companiile TISE (Rusia), PCC SE (Germania), Pegamont Ploieşti şi Aisa Invest din Cluj, firmă controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Se pare că şi omul de afaceri Dan Voiculescu şi-ar dori să participe la privatizare, potrivit unor surse, precum şi compania azeră SOCAR (Azerbaidjan) şi alte companii din Emiratele Arabe Unite şi din Rusia.

Remus Vulpescu nu a dorit să comenteze aceste nume, limitându-se la a spune repetat: "Oricine poate participa la privatizare".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvenului, An-drei Zaharescu, în Guvern a fost aprobată schimbarea strategiei de privatizare a "Oltchim" prin vânzare colectivă a pachetului deţinut de stat la combinat şi a creanţelor AVAS şi Electrica, în sumă de 1,8 miliarde lei, reprezentând 56% din datoria societăţii.

Totodată, MECMA, prin OPSPI, va negocia cu OMV Petrom o opţiune de achiziţionare de active la Arpechim Piteşti, exercitabilă de către câştigătorul licitaţiei.

Remus Vulpescu consideră că, prin această metodă de privatizare, cresc şansele pentru un viitor bun pentru societate.

Creanţele "Oltchim" vor fi cedate la valoarea de piaţă, ne-a precizat domnia sa.

Şeful OPSPI şi minoritarii de la PCC SE, la cuţite

Dezvăluirile făcute de Remus Vulpescu în presă legate de negocierile cu acţionarii minoritari ai Oltchim PCC SE au dus la un adevărat război, deocamdată la nivel declarativ, însă cu şanse să ajungă în instanţă.

Potrivit lui Vulpescu, PCC a oferit 42 de milioane de euro pe pachetul de acţiuni Oltchim, plus ştergerea datoriilor statului în companie. Totodată, Vulpescu a menţionat un protocol între PCC şi statul român, semnat şi retras de primii, înlocuit ulterior cu un altul care conţinea "pretenţii exagerate".

PCC SE: Şeful OPSPI a încălcat legea, dezvăluind informaţii confidenţiale

PCC SE a reacţionat foarte dur, precizând că va lua în considerare acţionarea în instanţă a statului român pentru încălcarea legii privatizării şi pentru prejudicii cauzate poziţiei PCC SE în cadrul procesului de privatizare.

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România, ne-a declarat: "PCC SE consideră inacceptabil ca un oficial al statului român să disemineze deliberat în presă informaţii inventate, învinovăţind PCC pentru eşuarea negocierilor şi pentru retragerea protocolului de către PCC, ceea ce este total neadevărat.

PCC este extrem de uimit de faptul că un reprezentant al statului român, implicat în procesul de privatizare a Oltchim, a dezvăluit informaţii confidenţiale legate de procesul de privatizare.

Remus Vulpescu, ca reprezentant al statului român, şi-a încălcat obligaţia să asigure un tratament egal cumpărătorilor, aşa cum este specificat în lege, în mod expres".

Potrivit domniei sale, PCC SE a fost, astfel, pus într-o poziţie vulnerabilă de inferioritate faţă de toţi ceilalţi competitori parte în procesul de privatizare, ceea ce înseamnă că alţi posibili participanţi la licitaţie îşi pot ajusta preţul în ofertele finale pe baza preţului dezvăluit de şeful OPSPI ca fiind cel oferit de PCC SE.

"Principiul confidenţialităţii, pe care statul român este obligat prin lege să îl respecte, a fost, de asemenea, sever încălcat de OPSPI, instituţia desemnată să se ocupe de privatizarea Oltchim", ne-a mai declarat domnul Zaremba, adăugând: "PCC SE doreşte să sublinieze că, potrivit standardelor europene şi a legislaţiei româneşti referitoare la procedura de privatizare, în timpul procesului de privatizare, reprezentanţii oficiali ai statului român implicaţi în procesul de privatizare trebuie să se abţină de la orice comentarii şi nu trebuie să dezvăluie informaţii privilegiate din cadrul procesului de negociere, care pot dăuna companiilor participante la licitaţie".

Remus Vulpescu, OPSPI: "Resping toate acuzaţiile lor"

Remus Vulpescu, şeful OPSPI, ne-a declarat că respinge toate acuzaţiile PCC şi a adăugat că privatizarea nu stă în loc din cauza PCC.

Domnia sa a spus: "Este vorba despre o negociere respinsă înainte să fac acele declaraţii. Nu am cum să îi pun în inferioritate întrucât singurul criteriu de adjudecare este preţul oferit. Cineva nu poate fi pus în inferioritate decât pe baza preţului pe care îl oferă".

Potrivit domniei sale, PCC SE a transmis, pe 2 august, un protocol, care era acceptabil, iar apoi, până să apuce statul să îl semneze, a transmis un altul care conţinea pretenţii excesive: "Primul document ar fi putut reprezenta o abordare constructivă din partea PCC, ca dovadă că, prin anunţul de privatizare pe care l-am publicat, am comunicat chiar noi condiţiile în care urma să se facă conversia şi care corespundeau cerinţelor lor. Dar nu am făcut-o pentru că am fi fost obligaţi, ci pentru că ar fi fost legal şi constructiv. Au retras acel protocol înainte să fie semnat şi au retransmis, pe 13 august, un altul, care conţinea pretenţii exagerate".

Întrebat de ce statul nu a semnat primul protocol între 2 şi 13 august, Remus Vulpescu a răspuns: "Ştiţi şi dumneavoastră agenda politică, ministrul are foarte multe de rezolvat în cadrul ministerului, era copreşedinte USL, munceşte 18 ore pe zi.

În plus, documentul trebuia văzut de alte două comisii, trebuia făcută o analiză complexă.

Având în vedere istoria cu PCC, toată lumea a dorit o analiză atentă".

PCC SE deţinea, la 30 aprilie, în mod direct, 18,32% din capitalul social al "Oltchim", şi indirect, prin "Nachbar Services Limited", 14,02%.

Gheorghe Piperea: Declaraţiile lui Remus Vulpescu, o lipsă uriaşă de competenţă în ceea ce priveşte regulile Bursei

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că privatizarea Oltchim fără conversia creanţei către AVAS nu are nici o problemă din punct de vedere legal, însă a adăugat: "Întrebarea care se pune este cine va fi suficient de bizar să plătească o sumă oarecare pe datoriile totale ale Oltchim de 400 de milioane de euro. Costă Oltchim atât?"

Domnia sa spune că declaraţiile referitoare la oferta PCC nu sunt deloc în regulă: "Cifrele vehiculate în negocieri legate de o societate Bursă nu se fac publice. Sunt convins că vor apărea fluctuaţii uriaşe. Ca să nu spun manipulare sau abuz de piaţă, este cel puţin o lipsă uriaşă de competenţă în ceea ce priveşte regulile Bursei".

Domnia sa este de părere că sunt aruncate în piaţă diverse informaţii pentru a crea emoţie în piaţă şi că de fapt se pregăteşte cererea insolvenţei: "Nu înţeleg de ce nu o introduc odată în insolvenţă. Pentru Oltchim, aceasta ar fi o soluţie mult mai bună decât în cazulc Hidroelectrica. Aici realmente s-ar putea obţine salvarea societăţii şi privatizarea eficientă".

În opinia avocatului citat, termenul impus de FMI este imposibil de îndeplinit.

Recent, un site de avocatură a adus în atenţie o altă problemă care ar putea afecta privatizarea "Oltchim", şi anume faptul că executorii judecătoreşti vor să preia creanţa "Oltchim" faţă de AVAS.

Surse avizate ne-au precizat, însă, că este vorba despre nişte procese mai vechi intentate de creditorii Alia Craiova şi Agrovegetal Foeni, acţiuni contestate de AVAS. Potrivit surselor, această situaţie este cunoscută şi nu ridică probleme pentru privatizarea "Oltchim".

Constantin Roibu: "Nu ştiu dacă există investitori dispuşi să accepte această variantă de privatizare"

Constantin Roibu, directorul general al "Oltchim", ne-a declarat: "Nu mă ocup eu de privatizare şi nu am toate datele pe care le are OPSPI. Însă, domnul Remus Vulpescu este un avocat cu experienţă şi bănuiesc că are în cap o strategie astfel încât să rezulte o privatizare de succes. Nu ştiu dacă există investitori dispuşi să accepte această variantă de privatizare".

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. ne jucam cu tot felul de declaratii sa nu zic escroci asazis capitalisti.mizerie damboviteana si euroscepticismul ia amploare.

    1. Daca titlul este adevarat inseamna un pas inainte pentru Oltchim. A huge step. Voiculescu este un adevarat profesionist si, cu siguranta, o sa transforme Oltchimul intr-o organizatie performanta.

      eu vad ca Voiculescu unde a fost a facut treaba buna.

      Vreau un exemplu edificator pentru "eu vad ca Voiculescu unde a fost a facut treaba buna"!

      Pe ce te bazezi cand spui "Voiculescu este un adevarat profesionist"?

    Poate ca ar fi mai bine ca un om de afaceri roman, asa cum este cazul lui Voiculescu sa devina actionar la Oltchim pentru ca ar aprecia , cu siguranta mai bine decat un strain valoarea combinatului si importanta lui pentru economia judetului dar si a tarii!

    1. Se pare ca ziua de 23 august a readus in randul cititorilor Bursa nostalgii comuniste. Asa o arata limbajul si mesajul "nu ne vindem tara" din unele comentarii. De ce ma rog ar fi mai bun Voiculescu decat un cumparator strategic din Trinidad&Tobago?

      dar e evident, de la Caragiale: ca sa avem si noi falitii nostri. Romanul e patriot.

    Probabil ar reprezenta un avantaj pentru combinat si pentru evolutia economiei cumpararea de catre un roman, care poate fi Voiculescu sau oricare altul, decat vinderea acestuia strainilor. Cresc şansele pentru un viitor bun pentru societate daca investitia va fi a romanilor.

    Voiculescu s-a dovedit a fi un bun om de afaceri, asa ca poate soarta Oltchimului va fi una mai buna sub patronatul lui.

    1. Si Patriciu este un bun om de afaceri roman si soarta Rompetrol a fost mai buna sub patronatul lui:a ajuns la Kazahi.

      L-a cumparat cu 300 de mii de dolari, inclusiv creanta de 50 de milioane de dolari din Libia. 

      Este bine sa fii roman. 

      Ca om de afaceri iti poti dovedi patriotismul si priceperea in afaceri, apoi cumperi adevarul si inventezi un lant de magazine mobile si dai faliment. 

      Voiculescu este si el priceput in afaceri, asa ca s-a priceput sa finanteze demiterea lui Basescu, dovedindu-si, cu ocazia asta, si patriotismul. 

      Voiculescu este si el roman si de aceea evita puscaria, dindu-si demisia din Senat. 

      Voiculescu nu va da faliment niciodata, pentru ca este un om de afaceri priceput, roman si patriot, deoarece nu le-a dat banii lui Ceausescu strainilor, ci ii foloseste el, pentru scopuri patriotice personale. 

      De pilda, ia Oltchimul pe doi lei, de la Ponta, il da pe doua miliarde la azeri, ca trebuie sa-si scoata si el banii cu care a finantat demiterea lui Basescu si dupa aceea bea o bere cu Patriciu, ca sa sarbatoreasca, in acest mod modest, victoria romaneasca asupra poporului.

      pentru buzunarul si partidul lui, ft de acord.

      nu uita te rog de privatizarea ICA, pentru care si-a pus om la Min Agriculturii. Cred ca i-e frica sa nu-si iasa din mana cu privatizarile paguboase (pt stat)!

      este o alta facatura basista. Basescu ne-a obisnuit cu "lucraturile" sale de acest gen.

      atat de bun, incat MIC.ro firma sa personala a dat faliment,dupa cateva luni de la infiintare, ramanand salariati neplatiti, furnizori neplatiti.

      Foarte bun manager si om de afaceri! Voiculescu e si mai bun, de ce nu-i dam toate societatile din tara? Sa-si bata joc de noi cum face cu Hidroelectrica si cu energia? Chiar asa! Cu bani rusesti, oricine e bun om de afaceri, si pe urma, ne vinde scump, ca doar e roman, patriot... 

    Voiculescu are competentele necesare sa scoata Oltchimul din faliment

    va rog sa va scoateti limba din fundul meu, timpul vostru a expirat, acum e timpul sa-i lasam pe profesionisti adevarati care au programare zilnica - Gadea si Badea, sa se pregateasca Ponta si Antonescu care sunt inca in probe

    1. ...si pentru maximilian, sa nu uitam pe nimeni. Lista e deschisa in continuare, dar, cum am spus mai sus, cu programare. Fundul meu e un activ strategic care trebuie sa ajunga la toata lumea, nu ne permitem sa-l utilizam haotic. Dam cate putin sa se ajunga la toata lumea....deci, cine urmeaza? :))))))

    ziarul "bursa" este o trompeta a trustului INTACT?

    1. ar vrea voiculescu asta...

    Firmele serioase sint TISE , Socar , firma din Emirate si poate altele , care pot aduce titei pina la Constanta, gaze naturale ieftine si capital de lucru.

    Dragi tovarasi,

    v-as fi denumit camarazi, insa opiniile mele politice nu se incadreaza in acest domeniu, v-as fi denumit domni, dar consistenta in luarea deciziilor nu pare sa fie punctul dumneavoastra forte. Atunci nu ar mai ramane decat tovarasi pentru ca pe vremuri mai mult sau mai putin constrans de "imprejurari" prietenia putea fi definita si printr-un cuvant care sa nu-si poata gasi sinonim in lumea financiara si care pentru cei naivi poarta numele de patriotism. Ca acest lucru in ziua de astazi ar mai exista se poate pune inca sub semnul intrebarii. De ce consider importanta aceasta actiune de imbunatatire a rezultatelor companiei(doar acesta este scopul nu-i asa). Pentru ca ne va ajuta sa intelegem ce-am invatat dupa 21 de ani de cand am fost luati din nou sub obladuirea forurilor financiare internationale. Avem sansa a arata intregii lumii ca am acumulat experienta necesara pentru a putea intr-adevar sa spunem ca am invatat ceva din istorie. Este de natura absurdului ca dupa o lupta a celor de pe platforma avand o durata mai mare de 3 ani, atunci cand am primit unda verde pentru a putea trece capitalul social la valoarea sa initiala, sa ne purtam asemeni unor mameluci care ne este frica de baubau caci s-ar putea sa nu fie asa usor aceasta conversie. Ce castiga statul de aici? Din nou experienta? Daca noi ca popor ne furam singuri caciula atunci ce pretentie sa am de la altii cand ne fac brute? Eu as spune atunci ca ei totusi gresesc. Nu suntem de fapt decat niste CARPE. 

    este un om de afaceri f puternic. Cu un astfel de om puternic in spate, cred ca oltchimul se va redresa. Probabil acesta va face f mari investitii. Are capacitatea necesara.

    1. Ce recital frumos! Bravoooooo! Recital pt Parintele suprem. Unde l ai invatat?

      Draga Cotus,

      nu cu Hooo se rezolva problema. Gandeste-te la acei oameni care lucreaza in combinat si au refuzat sa se prostitueze intelectual acceptand sa culeaga capsuni , sa fie politicosi in call center in limbi de circulatie internationala sau pur si simplu nu vor sa fie sclavii unor oameni in camasi albe si gulere scrobite de simtamantul superioritatii sociale. Nu e vorba nici de parinte suprem, de om de afaceri puternic, e vorba de ce va face Romania pentru a iesi cu fruntea sus din acest joc in care ne aflam la un pas de sah mat. Vorba proverbului si batut(de soarta) si cu banii luati. Cam asa se traduce situatia lucratorului Oltchim.  

      Oltchim este o 'povara' pt Romania. Ganditi va cati bani s au bagat in clubul de volei. Societatea e cu un picior in groapa si ei vor sa dea 400000 euro pt o jucatoare. E absurd. Salariatii de care vorbiti si ar fi dat demisia de mult daca ar fi avut demnitate. Nu sa plateasca ceilalti romani pt nesabuinta 'conducatorilor iubiti.' PUNCT. Ar trebui sa se roage sa cumpere un strain societatea. In schimb ei viseaza la salarii de 1500 de euro.

      alo...dupa un mesaj fara cap si fara sens (nr 9). cel de la nr 10.2 necesita imperios o corectie: prostitutie, intelectuala sau nu (intelectualii incep de la anu 1 de facultate si nu stiu cate cazuri avem la oltchim) e cand iti vinzi votul pentru o galeata de plastic si nu cand muncesti cinstit in Spania. e atunci cand iti vinzi votul celui care iti promite ca te va tine intr-un job pe care nu il meriti si unde nu produci cat primesti, nu cand servesti clientii in call center. De sclavia gulerelor albe nu se scapa cerand bani de la stat sa sustina o firma falimentara, adica de la ceilalti contribuabili, ci devenind mai competent decat gulerele albe si luandu-le job-urile. pentru cine il duce capul. Domnu', dumneavostra platiti impozite in romanica? eu da, si nu vrea ca din banii aia sa se mai duca vreun ban la clica lui Roibu si la asitatii social de la Oltchim. La munca in Spania sau oriunde, nu la intins mana la mine si la ceilalti oameni productivi din Romania....ca de la noi au venit banii ...datoria catre AVAS e de fapt catre mine si tine si ceilalti care muncesc si platesc taxe. Si daca lucratorul Oltchimsta sa fie batut de soarta, inseamna ca ii place. daca nu, sa plece singur. in agricultura de exemplu. e teren nelucrat garla, dar domnii sunt oraseni ... mai degraba un miting, o greva. Greva presupune incetarea muncii. ei ce inceteaza, ca totul e oprit acolo

      Draga Doru,

      e interzis sa visam? De ce un salariu de 1500 de Euro il consideri mare? Ai muncit vreo data intr-o intreprindere de cercetare sau productie? Ce simti cand vezi ca materia cenusie este vanduta pe 50 centi creierul , iar instalatii complexe pe 50 Euro. De ce trebuie sa ne lasam convinsi ca suntem atat de papagali incat sa nu ne purtam singuri de grija? Cum se face ca la Borealis si-au tras din 2005 centru de cercetare la Linz, iar noi tragem targa pe uscat ca ultimii cersetori. Nu suntem noi de toata cacao si dupa 3 ani de negociere cu EU pentru transformarea datoriei avas in actiuni acum sa facem pipi pe ea. Pai daca datoriile se prescriu , sau mai frumos spus se vand la valoarea de piata ce rost mai are sa platim impozite noi astia mici si rai. Interesanta este conotatia politica pe care o ia deoarece cei doi predecesori ai domnului Ponta, domnii Boc si Ungureanu au fost de acord cu vanzarea intregului pachet majoritar DUPA marirea de capital. Banii in ziua de azi nu sunt problema. Cel mai important lucru insa este increderea. Cum zice amicul meu Goethe: "Cu mai multa incredere decat cu bani poate razbate omul in viata". Eu am incredere in lucratorii Oltchim si altii au incredere in mine :-) Deci concluzia: Avem bani sa cumparam Oltchim. Dupa care il listam pe Bursa si la Frankfurt pentru marire de capital iar suma o varsam integral statului roman. De ce ? Pentru ca avem o datorie fata de noi insine ca natie. Acum punem PUNCT domnule Doru. Si apoi o luam de la capat. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le indreptam :-) 

      Prostitutie intelectuala dupa umila mea parere inseamna a practica o meserie pentru care tu sau statul au platit, iar ceea ce primeste inapoi il sau te conduce la insolventa. Cui sa iau jobul, celor care conduc Oltchimul sau celor care vor sa-l cumpere. Cei care il conduc au reusit sa tina in viata un colos care este hranit cu ratia cat pentru un chihuahua. Cei care vor sa-l cumpere inca n-au dovedit stofa de gentlemeni. Iar daca ii sfatui pe lucratori sa plece in Spania atunci vor ramane si mai putini care platesc impozite , iar efectul va fi acelasi. Referitor la faptul ca n-as plati impozit in Romania cu parere de rau te dezamagesc. Dupa 7 ani de cotizatie am considerat ca pot sa contribui mai mult daca imi iau un ragaz si studiez in mod practic cum se invarte lumea: stii ca in filmul acela cu Danglar, Caderouse, Mondego, Vilfort s.a.m.d. Studiul istoriei, filozofiei, stiintelor exacte...Si astfel imi voi putea plati datoriile morale fata de cei care mi-au permis sa vad dincolo de reclama stralucitoare a propriei inavutiri si ingamfari :-)

      Salariile pe care le primesc cei de la Oltchim vin de la stat, nu din ce produc - daca ar produce profitabil nu ar mai avea datorii. Deci daca de la bugetul de stat platesc un salariu de 100 de lei unuia care nu produce mai nimic si de la el mi se intorc la buget vreo 40 de lei ca impozit, cum e mai bine - sa continui sa platesc 100 si sa primesc 40 sau sa nu mai platesc 100? Succes cu studiul :))

      nu visam salarii de 1500 euro.vrem sa ne pastram locurile de munca pentru ca sa putem trai decent nu ca niste slugi la altii.in oltchim muncim de 20/30 de ani.

      Draga Anonim,

      din sistemul tau de ecuatii nu pot sa gasesc variabila care spune cat valoreaza entitatea cu care se produce. Tu nu imi dai decat forta de munca ca input. Deci eu ii platesc scolarizarea , platesc constructia intreprinderii si dupa acea il trimit la cules de capsuni pentru ca nu am bani sa cumpar benzina pentru mercedes. Asadar il las mai bine pe marginea drumului pe sofer care are calificare de pilot de curse, pentru ca nu sunt in stare sa strang banii pentru combustibil. Judec din nou fals?  

      Draga Arua,

      daca nu visezi inseamna ca nu ai forta sa mergi mai departe. Ca te-ai resemnat pe drum incoltit de nepasarea si invaliditatea intelectuala a celor in masura sa se lupte pentru ca voi sa nu fiti niste zdrente. Iar aceste salarii sunt posibile. Domnul anonim mi-a dat idea sa fac un studiu. Voi compara Borealis si Oltchim. Sa vedem de ce Linz este mai frumos decat Ramnicu-Valcea. Sa intelegem de ce Roiss este mai vizionar decat Roibu. Si sa decidem daca Romania apartine carpelor sau brutelor. Acum ii multumesc domnului Treichl. A reusit sa ne aminteasca cine suntem. Iar bruta este o fiinta vie, caci daca ar fi moarta s-ar spune despre ea ca este asemenea unei carpe.  

      inseamna ca e momentul sa cautati o schimbare. nu v-ati plictisit de atata timp? progresul personal si la nivel de societate vine prin schimbare. uneori e dureroasa dar altfel nu se poate.

      costurile de care vorbesti intra la categoria 'sunk cost' - s-au facut oricum, nu le mai luam in calcul la decizia de acum. acum ne intereseaza situatia de aici inainte, daca se poate recupera ceva din investitiile facute - perfect, daca nu - nu putem continua sa pierdem bani ca si stat doar de dragul unei recuperari iluzorii a unor investitii si pentru ca muncitorii de acolo sunt prea lenesi ca sa se recalifice si sa faca altceva cu viata lor. Cei buni o sa isi gaseasca oricum loc de munca- la un Oltchim restructurat si eficient sau in alta parte, cei lenesi o sa sufere o perioada dupa care o sa invete sa faca altceva si o sa ne fie la toti mai bine.

    Reprezentantii USL se bateau cu caramida in piept - pana in alegerile locale si pana in referendum - si declarau sus si tare ca au adus la OLTCHIM suma de 40 milioane de EURO - capital de lucru. Realitatea a fost alta: nu au adus nimic; nu trebuiau sa aduca nimic; nu trebuia decat sa-si convinga colegii din guvern sa elibereze o scrisoare prin care sa garanteze finantatorilor gasiti de OLTCHIM ca, pana la returnarea imprumutului de 40 de milioane EURO, nu se va inchide OLTCHIM.

    Minciuni, numai minciuni! 

    OPSPI a facut tot posibilul sa-i indeparteze pe cei de la TISE - singurii interesati in privatizarea reala a OLTCHIM. 

    OPSPI nu a transmis, pentru promovarea intereselor economice româneşti în străinătate, anuntul de privatizare a OLTCHIM catre Ministerul Afacerilor Externne - Direcţia Generală Diplomaţie Economică.  

    GRIVCO sau PCC nu sunt o solutie reala; sunt o solutie imorala care daca va fi pusa in practica va avea ca efect inchiderea totala a OLTCHIM pana la sfarsitul anului 2014. Ei nu au bani pentru privatizare! Vor sa faca bani din OLTCHIM - taind instalatiile si parcul de cisterne de cale ferata, urmand ca apoi sa le valorifice la fier vechi. Acest lucru poate sa-l faca foarte usor si actualul management al OLTCHIM iar cu banii incasati sa plateasca salariile restante si salariile compensatorii celor care vor fi disponibilizati.  

    OPSPI nu promoveaza interesele colective ale cetatenilor romani ci promoveaza interesele de partid impuse de Radu Rusanu - "eminenta cenusie" a PNL si Sebastian Vladescu - consilier PCC. 

    1. oricum o intoarcem cei mai buni administratori sunt nemtii si austriecii,vezi petrom,bcr s.a.oltchimul poate fi pus pe picioare doar de un investitor de asemenea calibru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb