DEŞI NU-ŞI POATE PLĂTI DATORIILE  Grupul imobiliar Fadesa nu renunţă la investiţiile din România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iulie 2008

Grupul imobiliar Fadesa a anunţat în urma unei întruniri a Consiliului de Administraţie că se află în incapacitatea de plată a creditelor contractate, dar reprezentanţii filialei din România susţin că proiectele anunţate pentru ţara noastră nu vor fi sistate.

Potrivit ziarului iberic ABC, citat de NewsIn, Comisia Naţională pentru Valori Mobiliare din Spania a hotărât, luni, suspendarea de la tranzacţionarea la bursa din Madrid a acţiunilor companiei Martinsa-Fadesa, deoarece aceasta nu-şi poate plăti datoriile acumulate.

Martinsa nu a reuşit să ofere garanţii pentru un credit solicitat de la bănci ca parte din refinanţarea unei datorii, ceea ce a dus la "grave dificultăţi în ceea ce priveşte fluxul financiar", a declarat compania după închiderea pieţei de luni. În portofoliul grupului Martinsa-Fadesa se numără case, destinaţii de vacanţă, terenuri de golf şi centre comerciale, evaluate la 10,8 miliarde euro la finele lunii iunie 2008, comparativ cu evaluarea de 13 miliarde euro realizată anul trecut.

Într-un comunicat al companiei se arată că Martinsa-Fadesa nu a reuşit să obţină un credit de 150 milioane euro, neavând astfel cu ce să finanţeze proiectele de construcţii aflate în derulare. Dezvoltatorul intenţionează acum să obţină fonduri din vânzarea de active şi din managementul proprietăţilor.

În România, compania Fadesa anunţa, în februarie 2007, că va investi peste un miliard de euro în construirea a cinci proiecte rezidenţiale, în oraşele Bucureşti şi Bacău. Astfel dezvoltatorul anunţa construcţia a 12.000 de case în Stefăneşti de Jos, localitate situată în nordul Capitalei. Proiectul va acoperi circa 650.000 metri pătraţi. Alte patru ansambluri rezidenţiale vor fi ridicate în judeţul Bacău, cu peste 4.300 de case, în localităţile Şerbănesti, Ştefan Cel Mare, Mărgineni şi Mărăşesti.

"Momentan nu putem comenta foarte mult situaţia, însă, în principiu proiectele anunţate pentru piaţa din România nu vor fi afectate de situaţia dificilă în care se află grupul spaniol", a declarat pentru NewsIn, directorul comercial al filialei Fadesa din România, Marilena Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb