DESPESCU ŞI VASILESCU, PIERDUŢI ÎN EXPLICAŢII Poliţia dublului standard

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2020

Liviu Vasilescu & Bogdan Despescu

Liviu Vasilescu & Bogdan Despescu

Numărul mare de participanţi şi riscul crescut al producerii unor acte de violenţă au constituit motive temeinice pentru conducerea Poliţiei Române să negocieze cu clanurile interlope modul în care urmau să se desfăşoare funeraliile celui numit Emi Pian. Acest lucru reiese din declaraţiile făcute ieri, după ce preşedintele Klaus Iohannis solicitase în prealabil explicaţiile respective, de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Bogdan Despescu a precizat: "Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluţie legală pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a preveni incidente violente în data de 9 august. În nicio clipă Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acesteia. Nu s-a negociat nici aplicarea legii ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave. (...) Reiterăm faptul că nu tolerăm practici şi acţiuni care nu respectă legea şi avem toleranţă zero, indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv faţă de cei care divulgă acţiuni aflate în derulare sau informaţii din anchete".

Afirmaţiile lui Despescu sunt pur şi simplu hilare. Domnia sa afirmă că nu s-a negociat în niciun moment aplicarea legii şi că nu tolerează practici şi acţiuni care nu respectă legea.

În momentul în care avem legea 55/2020 privind starea de alertă, modificată ulterior de Parlament în urma deciziei Curţii Constituţionale, şi avem hotărârile de guvern prin care se implementează respectiva lege şi care stabilesc că funeraliile unei persoane pot avea loc doar într-un număr restrâns de participanţi - recte 20 de persoane în spaţii închise şi cel mult 50 de persoane în spaţii deschise, conform anexelor HG 476/16 iunie 2020 - faptul că Poliţia Română a permis organizarea înmormântării lui Emi Pian în condiţiile cunoscute de toată lumea reprezintă o negociere a aplicării legii în vigoare.

Sau un dublu standard al aplicării aceleeaşi legi, dacă ţinem cont de faptul că, înainte cu o săptămână, o nuntă în familia Halep, la care participau maximum 200 de persoane, a fost întreruptă de Poliţie, petrecerea respectivă fiind anulată.

Ceea ce au făcut Poliţia Română şi Jandarmeria în cazul Emi Pian reprezintă o tolerare a unor practici şi acţiuni ilegale, şi nicidecum invers aşa cum crede şi afirmă chestorul Bogdan Despescu.

La rândul său, chestorul Liviu Vasilescu, cel care a fost filmat în timp ce se întâlnea cu liderii clanului Duduianu, în miez de noapte, susţine că a mers la respectiva întâlnire pentru a preîntâmpina o răzbunare a clanului Duduianu pentru moartea lui Emi Pian şi pentru că a considerat că este mai importantă siguranţa cetăţenilor Capitalei, decât modul în care va fi interpretat gestul său.

"Această abordare a situaţiei pe care am avut-o şi atât de contestată de mulţi, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime şi nici imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei, ci şi României. Pentru mine sănătatea şi liniştea cetăţenilor Capitalei, la acel moment, au cântărit mai mult decât faptul că ulterior acţiunea mea ar putea fi interpretată greşit. Am făcut un demers absolut legal, cu bună credinţă, un demers eficient în vederea scopului nostru de a asigura liniştea cetăţenilor.

Asigur cetăţenii şi pe toţi colegii mei că n-am negociat şi nu o să negociez niciodată siguranţa cetăţenilor", a spus Liviu Vasilescu.

Ce nu ia în calcul şeful Poliţiei este că demersul lui "legal" a dus la încălcarea, cu buna ştiinţă a celor din Ministerul de Interne, de către participanţii la funeraliile respective a interdicţiilor prevăzute de legea 55/2020 şi de HG 476/2020.

Acesta este practic modul de lucru al Poliţiei Române, care este incapabilă să controleze clanurile interlope şi să îi facă pe membrii acestora să respecte legile în vigoare. În acest timp, mii de cetăţeni şi-au îngropat rudele căzute victime ale noului coronavirus, în cadru restrâns, de 8 şi apoi 20 de persoane, iar zeci de mii de cetăţeni şi-au anulat sau amânat petrecerile de nuntă, deoarece evenimentele respective nu se puteau desfăşura cu toţi invitaţii doriţi.

Pentru majoritatea cetăţenilor români, Poliţia Română condusă de Despescu şi Vasilescu a aplicat sancţiunile din legislaţia în vigoare şi nu a negociat aplicarea legii privind starea de alertă, în timp ce pentru clanul Duduianu, cei doi au făcut o derogare de la cadrul normativ în vigoare. Sau aplicarea unui dublu standard. Ceea ce este inadmisibil prin prisma funcţiilor publice pe care le deţin.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O mizerie. Pot sa se convingă singuri cat vor că au făcut și că au dres, nu au făcut nimic bun de fapt, au făcut Poliția de rușine.

    Sunt niste politruci gulerați susținuți de către PSD și își bat joc de Vela.  

    1. Bebetto.Eu,cred ca cel care isi bate joc de politia romana este VELA,un politruc,devenit sef al ministerului de interne,dintr-un geambas de cai din targul de la caransebes.Daca nu stii,in armata,deci si in politie,comanda este piramidala si nici un subordonat nu poate sa intreprinda niste actiuni care implica insitutia fara acceptul ministrului.deasemenea,mai cred ca stia si seful lui VELA,iohannis,care poate chiar el a dat ordin ca sa se discute cu neamurile lui pian.Spun acest lucru,intrucat sunt convins ca cel care a dat startul racolarilor de parlamentari si primari PSD,este tot iohannis care doreste sa ramana in functie guvernul lui,in felul acesta el sa fie intr-un concediu perpetu,sa lucreze cat mai putin si sa poata face naveta Bucuresti-Sibiu si retur fara dureri de cap.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb