Factorii nocivi ai mediului, regimul alimentar dezechilibrat şi consumul excesiv de carne, zahăr, alimentele cu un conţinut ridicat de aditivi, împreună cu stresul şi agitaţia cotidiană sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la acumularea de toxine în corpul uman, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.
În aceste condiţii, organismul asimilează şi stochează progresiv diferite cantităţi şi categorii de substanţe toxice. Atunci când toxinele sunt acumulate într-o cantitate exagerata, în organism au loc dereglări energetice, care determina apariţia unor dezechilibre metabolice.
Astfel, mai mult decât în orice anotimp, primăvara este perioada ideală pentru a începe o cură de detoxifiere, pentru eliminarea toxinelor şi surplusurilor acumulate.
Dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital, a declarat: "Detoxifierea este un proces natural ce are loc continuu în corpul uman şi realizează transformarea, la nivelul ficatului, a unui produs toxic existent în organism în altele mai puţin toxice. Eliminarea acestora se face pe cale renală, intestinală, pulmonară şi tegumentară, doar în condiţiile în care corpul este hrănit corect şi sănătos".