Subsidiara americană a gigantului bancar german Deutsche Bank AG nu a reuşit să treacă de a doua etapă a testelor de stres anuale derulate de Federal Reserve (Fed - banca centrală) din Statele Unite.
Presa internaţională a anunţat, la finele săptămânii trecute, că 32 dintre cele 35 de instituţii de credit majore supuse testelor, printre care băncile de investiţii Goldman Sachs şi Morgan Stanley, au trecut testele. Totuşi, planurile Goldman Sachs şi Morgan Stanley privind capitalul au fost aprobate de Fed cu anumite limite, astfel că băncile nu vor avea permisiunea să majoreze dividendele alocate acţionarilor, ca să-şi poată majora capitalul.
Această a doua rundă de teste s-a concentrat pe managementul riscului şi pe verificările interne, zone în care Deutsche Bank înregistrează probleme. Potrivit Fed, operaţiunile din SUA ale Deutsche Bank au "deficienţe extinse şi critice" în domeniul managementului riscului.
Fed a concluzionat că, în caz de prăbuşire economică sau criză financiară, Deutsche Bank ar fi în pericol din cauza capacităţilor sale slabe de date şi a controalelor interne, a previziunilor sumbre privind veniturile şi pierderile în condiţii de "stres".
Deutsche Bank a informat că Fed nu a avut obiecţii "cantitative" la planurile privind capitalul său, respectiv că a făcut investiţii semnificative pentru a-şi îmbunătăţi nivelul capitalului şi face progrese în toate domeniile. Aceste teste de stres au fost introduse în urmă cu opt ani de legea Dodd-Frank, după criza financiară din 2008, pentru a măsura soliditatea sectorului bancar, considerat vital pentru sănătatea economiei americane. În cel mai grav scenariu analizat de Fed în cadrul testelor, rata şomajului s-ar dubla la 10%, bursa s-ar prăbuşi, iar piaţa imobiliară ar cunoaşte o criză severă.
Randal Quarles, noul vicepreşedinte Fed pentru supraveghere bancară, a declarat că rezultatele noilor teste demonstrează că cele mai mari bănci au niveluri solide de capital şi după ce vor face distribuirile aprobate de capital îşi vor păstra capacitatea de a împrumuta chiar şi în condiţii economice severe.
2017 a fost al treilea an consecutiv cu pierderi pentru Deutsche Bank din cauza scăderii veniturilor din investiţii şi a reformei fiscale americane. Pierderile nete de 497 milioane de euro raportate de Deutsche Bank pentru anul trecut sunt mult mai mari decât estimau analiştii: 290 milioane de euro. În anul 2016, pierderea băncii a fost de 1,356 miliarde de euro.
1. Deutsche Bank Corporation USA
(mesaj trimis de The Brute în data de 02.07.2018, 10:27)
nu a indeplinit criteriile de calitate fiindca in 2015 a castigat procesul cu FDIC prin care a primit o creanta de. 3 miliarde dolari.La nicio luna seful adjunct FDIC mentioneaza ca DB este cea mai periculoasa Banca:-). In ultimii 3 Ani Banca a avut profit, concernul a avut pierdere