Dezbaterea din Camera Deputaţilor pe proiectul pentru creşterea pragului la SIF a fost amânată iar

F. A.
Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2011

Dezbaterile în plenul Camerei deputaţilor privind iniţiativa legislativă de creştere a pragului maxim de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5% a fost amânat pentru a doua săptămână, deşi s-a aflat atât lunea cât şi marţea trecută pe ordinea de zi a şedinţelor de plen.

Proiectul a fost repus pe ordinea de zi a şedinţelor din primele două zile ale acestei săptămâni, însă nici de această dată nu a fost dezbătut.

Marţi, dezbaterile au fost oprite cu doar trei proiecte înainte de a ajunge la iniţiativa de creştere a pragului la SIF-uri, prelungind deznodământul aceste iniţiative printre investitorii de capital, care aşteaptă trecerea proiectului de lege din vara anului 2009.

Iniţial, proiectul viza eliminarea pragului de deţinere, însă în cadrul comisiilor de specialitate din Senat iniţiativa a fost modificată la creşterea limitei la 5%, considerată a fi un prag necesar pentru evitarea preluării ostile a societăţilor, sau chiar a desfiinţării lor.

Proiectul a fost aprobat în forma modificată de Senat în noiembrie 2009 şi transmis spre avizare la Camera Deputaţilor, instituţia decizională în acest caz, însă abia în luna noiembrie a acestui an a primit aviz favorabil în Comisia de buget, finanţe şi bănci.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. V-o fi fost foame,imbuibatilor! Trebuia sa mergeti la masa???

    1. Cata ignoranta poate avea clasa noastra politica!!!!!. Habar nu au ce ar trebui facut pentru revigorarea pietei de capital si implicit a economiiei. Ei nu vad decat propriul interes si de noi isi amintesc doar cand au nevoie sa fie votati!!!???

    pentru micii actionari sif ,sunt urmatoarele solutii:1.financiar-cerere ca tot profitul sif-urilor sa fie dat sub forma de dividende(si aici o sa fie bani frumosi ca doar ce au vandut bcr-ul...)

    2.pentru baietii destepti de la pdl,care s-au jucat cu uite pragul,nu e pragul ,aveti la anul alegeri...ardetii la vot!!!!

    [ răspunde la această opinie ]  

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb