Dezvoltarea sustenabilă a patrimoniului cultural autohton reprezintă un obiectiv care nu trebuie ratat. Muzeul Astra din Sibiu împreună cu Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării au dezvoltat un parteneriat care are ca scop identificarea şi inventarierea variantelor de dezvoltare sustenabilă a localităţilor din Delta Dunării. Ciprian Ştefan, managerul Muzeului Astra din Sibiu a declarat pe marginea acestui subiect: "Ne implicăm în dezvoltarea culturii şi a turismului românesc, de la munte până la mare, din Munţii Apuseni până-n Delta Dunării! Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume, prin acest angajament vom identifica resursele culturale locale, dar şi de patrimoniu din satele rămase în Delta Dunării. Prin redescoperirea valorilor locale, acest demers va contribui şi la conştientizarea locuitorilor din Deltă de importanţa prezervării şi valorificării peisajului cultural, respectiv habitat, tradiţii şi gastronomie locală, precum şi de punerea acestora în valoare, printr-un turism cultural de calitate."
Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a vorbit despre acest parteneriat: "Am iniţiat acest parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu pentru a promova şi păstra unicitatea comunităţilor din Delta Dunării din punct de vedere architectural, al tradiţiilor şi al gastronomiei locale. Patrimoniul natural şi cultural din Delta Dunării trebuie dezvoltat într-o formă sustenabilă, iar reprezentanţii Complexului Muzeal Astra au o experienţă şi o expertiză consistentă în cercetarea, elaborarea şi dezvoltarea proiectelor culturale în satele româneşti."
Aceste demersuri vor deveni, potrivit părţilor implicate, motoare de dezvoltare locală şi astfel zona va creşte în vizibilitate în rândul turiştilor de pretutindeni.