DGA: Primarul oraşului Dărmăneşti a fost reţinut pentru luare de mită

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 11 decembrie 2015

Primarul oraşului băcăuan Dărmăneşti, Constantin Spiridon, a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău, urmând să fie prezentat vineri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, se arată într-un comunicat DGA.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi şi doi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă din Iaşi, suspectaţi de dare de mită, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"În data de 10.12.2015, ofiţerii de poliţie judiciară (...), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi participarea lucrătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui S. C., primarul oraşului Dărmăneşti, în timp ce primea suma de 10.000 lei, pretinsă şi remisă de doi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă, prin martorul denunţător. De asemenea, s-au efectuat două percheziţii domiciliare, fiind ridicate şi sumele de 8.600 lei, 1.100 euro, precum şi diverse documente", se precizează în comunicat.

Ancheta în acest caz a început în urma unui denunţ depus de un angajat al firmei ieşene, în luna octombrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Denunţătorul susţinea că primarul din Dărmăneşti a pretins de la firma respectivă o sumă de bani, respectiv 10% din valoarea contractelor de consultanţă încheiate.

După înregistrarea denunţului, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SJA Bacău au fost delegaţi de procurorul de caz pentru desfăşurarea activităţilor procedurale din dosar.

"În urma cercetărilor, a rezultat că S. C., primarul oraşului Dărmăneşti, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanţă, unul pentru constituirea dosarului şi a cererii de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a oraşului Dărmăneşti, în valoare de 130.000 lei, şi studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S. C. a primit de la reprezentanţii firmei, C.M. şi Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranşă din totalul de 25.000 lei pretinşi, prin intermediarul R.V., martorul denunţător în cauză", se arată în comunicatul DGA.

În luna octombrie s-a stabilit achitarea unei noi tranşe, moment în care au fost sesizate autorităţile, iar martorul denunţător a fost introdus în cauză în calitate de colaborator, precizează comunicatul DGA.

Primarul şi cei doi consultanţi au fost audiaţi joi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb