DGAF a sesizat DIICOT un caz de evaziune de 4,5 milioane de lei în industria alcoolului

Mina Irina
Anticorupţie / 11 noiembrie 2016

DGAF a sesizat DIICOT un caz de evaziune de 4,5 milioane de lei în industria alcoolului

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a dispus, în 8 noiembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de coordonatorul unui grup de firme din industria alcoolului, identificat de inspectorii antifraudă în cursul anului 2015, care a prejudiciat bugetul statului cu peste 4,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), trimis redacţiei.

"'Inspectorii antifraudă au identificat, în cursul anului 2015, un grup de trei societăţi care a prejudiciat bugetul statului cu peste 4,5 milioane de lei, prin sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată, a impozitului pe profit şi a accizelor aferente producţiei şi comercializării de vinuri şi băuturi alcoolice. În septembrie 2015, DGAF a sesizat procurorii DIICOT. În 8 noiembrie 2016, aceştia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de coordonatorul grupului", se arată în comunicat.

Potrivit documentului, societăţile controlate de inspectorii DGAF s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin omisiunea evidenţierii, în actele contabile, ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Totodată, a fost comunicată organelor de urmărire penală şi posibila săvârşire a unor fapte precum producerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat, falsul în înscrisuri sub semnătură privată şi ultrajul.

"În scopul creării unei aparenţe de legalitate a operaţiunilor realizate, societăţile erau creditate periodic şi sistematic cu importante sume de bani din surse necunoscute. Persoana care coordona activităţile grupului a tergiversat, prin orice mijloace, efectuarea controlului, interpunându-se mereu între organul de control şi reprezentantul de drept al societăţii, în scopul sustragerii de la obligaţia legală de a pune la dispoziţia inspectorilor antifraudă a tuturor documentelor şi informaţiilor necesare stabilirii stări de fapt fiscale", se mai arată în comunicat.

Totodată, în timpul controalelor antifraudă au fost identificate nereguli la achiziţiile de struguri, producţia de băuturi alcoolice şi vânzarea fără documente justificative a acestora.

"Spre exemplu, în procesul de vinificaţie desfăşurat în perioada septembrie-octombrie 2013 de către una dintre societăţile implicate, aceasta a declarat achiziţii de struguri mai mari decât în realitate. Astfel, rapoartele de producţie puse la dispoziţie de societate erau nereale. De asemenea, societatea a întocmit rapoarte de producţie privind prelucrarea unor cantităţi fictive de struguri, rezultând astfel suspiciuni rezonabile asupra încadrării produsului rezultat în categoria vinurilor liniştite", se subliniază în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb