DGAF: Prejudiciu de peste 4,5 milioane de lei, în domeniul producerii băuturilor alcoolice

Mathias Klein
Companii / 14 noiembrie 2016

Prejudiciu de peste 4,5 milioane de lei, în domeniul producerii băuturilor alcoolice

Inspectorii antifraudă au identificat în cursul anului trecut un grup de trei societăţi care a prejudiciat bugetul statului cu peste 4,5 milioane de lei, prin sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată, a impozitului pe profit şi a accizelor aferente producţiei şi comercializării de vinuri şi băuturi alcoolice, informează un comunicat al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), trimis Redacţiei.

În septembrie 2015, DGAF a sesizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În 8 noiembrie 2016, aceştia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de coordonatorul grupului.

Societăţile controlate de inspectorii DGAF s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin omisiunea evidenţierii, în actele contabile, ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Totodată, a fost comunicată organelor de urmărire penală şi posibila săvârşire a unor fapte precum producerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat, falsul în înscrisuri sub semnătură privată şi ultrajul, precizează comunicatul.

DGAF susţine: "În scopul creării unei aparenţe de legalitate a operaţiunilor realizate, societăţile erau creditate periodic şi sistematic cu importante sume de bani din surse necunoscute. Persoana care coordona activităţile grupului a tergiversat, prin orice mijloace, efectuarea controlului, interpunându-se mereu între organul de control şi reprezentantul de drept al societăţii, în scopul sustragerii de la obligaţia legală de a pune la dispoziţia inspectorilor antifraudă a tuturor documentelor şi informaţiilor necesare stabilirii stări de fapt fiscale".

În timpul controalelor antifraudă au fost identificate nereguli la achiziţiile de struguri, producţia de băuturilor alcoolice şi vânzarea fără documente justificative a acestora, arată inspectorii.

Aceştia precizează: "Spre exemplu, în procesul de vinificaţie desfăşurat în perioada septembrie-octombrie 2013 de către una dintre societăţile implicate, aceasta a declarat achiziţii de struguri mai mari decât în realitate. Astfel, rapoartele de producţie puse la dispoziţie de societate erau nereale. De asemenea, societatea a întocmit rapoarte de producţie privind prelucrarea unor cantităţi fictive de struguri, rezultând astfel suspiciuni rezonabile asupra încadrării produsului rezultat în categoria vinurilor liniştite".

Demersurile de cooperare interinstituţională între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb