Diaconescu: Remanierea ar putea viza întreg Guvernul

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2011

Diaconescu: Remanierea ar putea viza întreg Guvernul

O eventuală remaniere ar putea viza întreg Guvernul, nu numai funcţia de premier, a anunţat, ieri, la RFI, senatorul Cris-tian Diaconescu, preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).

Senatorul a confirmat că există dis-cuţii în Coaliţia de guvernare privind varianta înlocuirii lui Emil Boc din postul de prim-ministru, dar că remanierea ar putea viza schimbarea întregului Cabinet sau a programului de guvernare.

Potrivit Agerpres, Cristian Diaconescu a declarat: "Am discutat şi discutăm în special componenţa tehnocrată în legătură cu eventualitatea discuţiei privind un nou premier. Spun < eventualitatea >, pentru că aici lucrurile sunt ceva mai complexe, nu numai un prim-ministru la un moment dat ar putea fi schimbat, ci şi Guvernul sau programul de guvernare. Deci, din acest punct de vedere, aspectele politice sunt deosebit de importante".

În opinia sa, în conjunctura politică actuală, este greu de găsit un premier tehnocrat, care să aibă suficient sprijin politic în Parlament.

Cristian Diaconescu a precizat: "Dacă ne uităm în partidele politice, nu cred că vom găsi o definire destul de exactă şi mai ales urmărită consecvent în ceea ce priveşte tehnocraţia. Sigur, în momentele complicate, aşa cum este cel prin care trece România, un profesionist mai presus decât orice poate conta. Dar, pe de altă parte, având în vedere situaţia < real-politik >-ului din România şi radicalismul dus până la absurd, pe absolut orice fel de domenii, acolo unde politicul ar putea avea o implicare, este greu de găsit o formulă care să garanteze nu numai un profesionalism ieşit din comun, poate, cât mai ales susţinerea politică şi mai ales în Parlament a acestui profesionalism".

Senatorul nu exclude totuşi nici posibilitatea ca Emil Boc să rămână premier: "În acest moment, nu trebuie să excludem varianta ca premierul Emil Boc să-şi continue activitatea. Este o chestiune de decizie, de cumpănire, pe care partidul majoritar la guvernare trebuie să o facă".

Flutur: Coaliţia nu a discutat despre o eventuală remaniere

Şedinţa Coaliţiei de guvernare nu a avut pe agendă vreo discuţie despre o posibilă remaniere a Cabinetului Boc, a susţinut, ieri, secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur.

Domnia sa a precizat: "O coaliţie responsabilă poată să aibă în vedere tot timpul şi anumite remanieri, dar nu s-a discutat absolut nimic concret în acest sens. (...) În principiu, este normal că se poate discuta despre remaniere oricând, pentru că un guvern poate să facă aceste înlocuiri şi este atributul fiecărui partid, dar nu am discutat lucruri concrete astăzi (n.r. - luni) şi nici zilele trecute".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. SCHIMBAREA PROGRAMULUI DE GUVERNARE ?? asta nu ar insemna recunoasterea implicita a "esuarii " , a negarii actualului program ?. 

    SCHIMBAREA PROGRAMULUI DE GUVERNARE ?? asta nu ar insemna recunoasterea implicita a "esuarii " , a negarii actualului program ?. 

    In orice formula de nou guvern, ar avea loc profesionisti precum Diaconescu, Sarbu, Oprea, Steriu.

    1. joc de glezne in coltul ringului. oprea atreneaza si trimite artileria in ring. repriza I diaconescu face KO!

    Chiar dak e greu de realizat ...asa cum zice si domnul diaconescu ca nu numai un prim-ministru la un moment dat ar putea fi schimbat, ci si Guvernul sau programul de guvernare, ar fi o solutie buna din mai multe puncte de vedere! ne-ar trebui un om si un guvern nou care sa fie realist si cu ceva cunostinte despre tot ce tine de politica! Diaconescu s-ar integra perfect in peisaj!

    Vad ca Diaconescu face o informare si o consider cea corecta, a celor discutate in sedinta. Spre deosebire de ceea ce este scris "italic"

    1. Tocmai de aceea din ce in ce mai multi oameni au incredere in omul si politicianul Diaconescu. Pentru faptul ca intelege ca o informare corecta a cetateanului este mai importanta decat eschiva.

    Un om civilizat, sincer, onest acest Diaconescu.Am ajuns in sfarsit si clipa sa putem crede in ziua de maine.Omul asta va forma un Guvern cu oameni pofesionisti, specialisti, care sa nu –si bage mana pana la cot in buzunarele noastre.Nu pot decat sa ma bucur si sa-mi pun toata increderea in Diaconescu si oamenii lui.

    Cristian Diaconescu de la UNPR este o persoana politica respectabila si cu o pregatire solida in politica romaneasca si internationala. Are toate sansele in lupta pentru presedinte al Romaniei .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb