DIICOT ŞI POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Percheziţii la cămătarii din Timişoara

V.B.
Anticorupţie / 14 noiembrie 2014

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră din Timişoara efectuează astăzi 12 percheziţii domiciliare la un grup infracţional organizat, specializat în cămătărie, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Anchetatorii susţin că, încă din 2009, diverşi indivizi din Timişoara "s-au constituit într-un grup infracţional organizat care, prin utilizarea de documente false şi manopere dolosive (făcute prin înşelăciune, cu rea-credinţă - n.r.), au indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să încheie contracte de împrumut cu garanţii imobiliare". Cinci suspecţi vor fi audiaţi la DIICOT Timişoara.

Totodată, membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi obţinut câştiguri de bani prin oferirea de împrumuturi cu dobânzi ridicate. Veniturile astfel obţinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobânzile ridicate practicate au fost disimulate în clauzele contractelor, relatează anchetatorii.

"Pentru a determina persoanele să împrumute sume de bani, acestea au fost ademenite să încheie acte cu clauze contractuale facile, iar pe parcursul derulării convenţiilor au fost schimbaţi şi înăspriţi termenii contractuali prin mărirea dobânzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea şi instituirea unor garanţii imobiliare suplimentare, apariţia unor persoane necunoscute iniţial ca fiind titularii sumelor de bani, care aveau propriile pretenţii financiare etc. Ca urmare a acestor manopere, debitorii nu au mai putut plăti sumele datorate din cauza condiţiilor contractuale dificile, pierzând în final garanţiile imobiliare în cadrul procedurilor de executare silită. Sumele de bani astfel obţinute de către suspecţi au fost utilizate la acordarea altor împrumuturi cu dobânzi ridicate şi la achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile", se mai arată în comunicat.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca cativa ani,si acesti interlopi ar fi dat afara cetatenii actuali din Timisoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb