DIN CAUZA ÎNTÂRZIERII LA DECOLARE CAUZATE DE ZĂPADĂ, China: 25 de persoane reţinute, după ce au forţat uşile avionului

Valentin Busuioc
Internaţional / 11 ianuarie 2015

Poliţia chineză a reţinut astăzi 25 de pasageri furioşi, care deschiseseră uşile pentru ieşirea de urgenţă a avionului, înainte de decolare, din cauză că zborul se confrunta cu întârzieri, pe fondul nivelului ridicat al zăpezii, scrie AFP.

Oamenii fuseseră obligaţi să aştepte ore întregi pe locurile din avion, vineri seară şi ieri dimineaţă, după ce fusese întârziat zborul de la Kunming (sud-vest) spre Beijing, operat de China Eastern Airlines.

După ce solicitaseră, fără succes, să fie lăsaţi să iasă din avion, din motive de sănătate, unii pasageri au deschis trei uşi de urgenţă, încercând să împiedice decolarea şi obligând, astfel, pilotul să întoarcă aparatul la terminal.

Doi dintre pasagerii revoltaţi au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare, pentru tulburarea ordinii publice. Ceilalţi membri ai grupului au fost reţinuţi pentru audieri, dar, din primele informaţii, se pare că autorităţile i-au eliberat

Aparatul de zbor avea deja o întârziere de 5 ore înainte de îmbarcarea călătorilor, dar au survenit alte întârzieri, pentru ca gheaţa să fie curăţată de pe piste. Până la urmă, pasagerii au fost preluaţi de altă cursă către Beijing.

Creşterea economică a Chinei a determinat o explozie a traficului aerian din ultimul deceniu, dar aeroporturile chinezeşti se confruntă cu întârzieri şi revolte ale pasagerilor, notează AFP. Astfel, luna trecută, un zbor low-cost din Thailanda către China a fost forţat să se întoarcă la Bangkok, după ce un călător chinez a aruncat cu apă fierbinte într-o stewardesă. Presa de stat din china îi numeşte "barbari" pe pasagerii turbulenţi, informând că unul dintre ei a ameninţat chiar cu aruncarea în aer a avionului, nemulţumit de amplasarea scaunelor.

Scene de haos s-au produs în 2013 într-un aeroport din Kunming, când mii de pasageri revoltaţi au fost obligaţi să aştepte peste 24 de ore, din cauza întârzierilor provocate de ceaţa groasă. Călătorii au avut altercaţii cu personalul aerian, avariind calculatoarele unei companii de zbor, fiind necesară intervenţia poliţiei. În 2012, un avion Zürich-Beijing cu 200 de persoane a fost nevoit să se întoarcă, după ce doi pasageri chinezi s-au luat la bătaie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb