Referendumul prin care s-a dorit unirea municipiului Buzău cu localitatea Ţinteşti a picat, din lipsă de cvorum. Astfel, în municipiul Buzău, pe listele electorale au fost înscrise 107.793 de persoane, iar dintre acestea au votat doar 11.512, adică 10,68%. Dintre cei care au mers la vot, 10.032 au spus "DA", în timp ce restul fie au votat "NU", fie au avut voturi nule.
În comuna Ţinteşti, prezenţa a fost mult mai mare, înregistrându-se o prezenţă de 43,03%.
Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. În aceste condiţii, referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la Buzău a picat.
Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma a transmis, printr-un mesaj pe facebook, că respectă decizia buzoienilor, însă că este de părere că unirea celor două localităţi ar fi dat o şansă mai mare Buzăului: "Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine".
Proiectul privind unirea municipiului Buzău cu Ţinteşti a fost iniţiat de Constantin Toma, iar pentru organizarea referendumului s-au cheltuit de la bugetul local 1.2 milioane de lei, în timp ce la Ţinteşti cheltuielile din banii publici sunt estimate la 80.000 de lei.