DIN MOTIVE DE SECURITATE: Japonia limitează deţinerile străine la companiile de IT

A.L.
Internaţional / 28 mai 2019

Japonia limitează deţinerile străine la companiile de IT

Guvernul Japoniei a anunţat astăzi, că va include industriile high-tech pe o listă de afaceri la care deţinerile străine la companii japoneze vor fi restricţionate, din motive de securitate, transmite Reuters.

Noua regulă, care va intra în vigoare pe 1 august, survine în contextul presiunilor sporite din partea Statelor Unite legate de riscurile de securitate cibernetică şi transferurile de tehnologie ale Chinei, mai scrie Reuters.

Guvernul japonez nu a făcut nicio referire la ţările sau companiile care vor fi afectate de aplicarea restricţiilor referitoare la deţinerile străine la industriile IT şi de telecomunicaţii.

Anunţul a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele american, Donald Trump, şi premierul japonez, Shinzo Abe, au avut discuţii la Tokyo referitoare la comerţ şi alte probleme.

Statele Unite au avertizat ţările să nu utilizeze tehnologie chineză, afirmând că echipamentele Huawei Technologies ar putea folosite de Beijing pentru a spiona Occidentul. China şi Huawei au respins cu fermitate acuzaţiile.

"Pe baza importanţei crescute a asigurării securităţii cibernetice în ultimii ani, am decis să luăm măsurile necesare, inclusiv adăugarea producţiei de circuite integrate, pentru a preveni o situaţie care ar afecta grav securitatea naţională a Japoniei", potrivit unui comunicat al guvernului.

Japonia vrea să prevină o scurgere de tehnologie considerată importantă pentru securitatea naţională sau producerea de daune industriei de apărare şi tehnologiei.

Noua regulă va fi aplicată unor 20 de sectoare în industria informaţiilor şi comunicaţiilor, potrivit unui comunicat comun al Ministerului de Finanţe. Ministerului Comerţului şi Ministerului Comunicaţiilor.

Potrivit legii controlului schimburilor externe şi comerţului extern, Japonia controlează capitalul în anumite industrii, cum ar fi avioanele, sectoarele legate de energia nucleară şi producţia de arme, mai informează Reuters.

Legea cere investitorilor străini să raporteze guvernului japonez şi să se supună inspecţiilor, în cazul în care cumpără cel puţin 10% din acţiuni la companiile japoneze listate la bursă sau achiziţionează titluri la firme nelistate.

Dacă guvernul constată nereguli, poate obliga investitorii străini să îşi modifice sau să îşi anuleze planurile de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb