DIN PROFITUL ANULUI TRECUT DE 13,9 MILIOANE LEI Compa vrea să aloce acţionarilor dividende de 2,8 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 8 martie 2021

Compa vrea să aloce acţionarilor dividende de 2,8 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Compa Sibiu (CMP) a convocat acţionarii în data de 22 aprilie la adunarea de bilanţ cu propunerea ca, din profitul anului trecut de 13,9 milioane de lei, suma de 2,8 milioane de lei să meargă către dividende, se arată în raportul producătorului de componente auto publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,0132 lei, ceea ce raportat la preţul de închidere de astăzi al acţiunii Compa, de 0,608 lei, oferă un randament brut de circa 2,1%.

Pentru diferenţa din profitul anului trecut, propunerea conducerii companiei este ca 10,7 milioane de lei să meargă la surse proprii de finanţare, în timp ce 0,4 milioane de lei să fie direcţionate către acoperirea pierderilor din perioadele anterioare.

Tot la adunarea din 22 aprilie, având în vedere expirarea mandatului actualului Consiliu, acţionarii Compa vor alege cinci administratori ai societăţii pentru o perioadă de patru ani.

De asemenea se va supune la vot contractarea de credite pentru investiţii, linii de credit, leasing, scrisori de garanţie bancară si alte produse financiar bancare, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 40 milioane euro pe anul 2021, precum şi constituirea garanţiilor mobiliare şi imobiliare aferente cu bunuri din patrimoniul societăţii.

La finele anului trecut, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din producătorul de piese auto, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din emitentul cu sediul în Sibiu.

Capitalizarea bursieră a companiei este de circa 133,04 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. IMEDIAT , O SA-L CRED PE COMUNISTUL ALA DE IOAN DEAC , CAND SPUNE CEVA !!! CUM DESCHIDE GURA , IES MINCIUNILE GARLA , DE CREDE SI EL !!! CU EL LA CARMA , NICIODATA COMPA NU A DAT VREUN LEUT CA DIVIDEND !!! SI FIRMA , A INCHEIAT DE 15 - 20 DE ANI INCOACE , PRACTIC , NUMAI PE PROFIT !!! UNDE S-AU DUS BANUTII ??? IN ALTE BUZUNARE !!! IN SPECIAL , ALE LUI !!! SE SPANZURA HARCIOGUL ASTA , DE INIMA REA , DACA SE VOR APROBA CUMVA DIVIDENDELE !!! N-ARE IMPORTANTA , DACA SANT MULTE , S-AU PUTINE !!! DEOCAMDATA , NU E DECAT O ABURIRE A ACTIONARILOR !!! A BAUT SI EL DIN CANA , DUPA FRATII LOGOFATU , NASCOCIND '''''' STOCK-OPTION PLANUL '''''', [ CE DENUMIRE CAPITALISTA , MINUNATA !!! ] . CUMPARA CU BANII FIRMEI , MILIOANE DE ACTIUNI DIN PIATA , CA SA SI LE ALOCE , TOT LUI , GRATIS !!! SI CELOR DE LANGA EL !!! CICA , CA SA FIE FIDEL , COMPANIEI !!! PAI , NU E EL , DESTUL DE FIDEL ??? ANUL TRECUT , S-A SCARPINAT EL IN CAP , SI A HOTARAT CA COMPA , O SA CONSTRUIASCA NU STIU PE UNDE , DE LA PAMANTUL GOL , UN HOTEL !!! PAI , DE HOTELURI , ARE FIRMA NEVOIE ??? NU VEDE SI EL , CA HOTELURILE DIN ROMANIA , AU AJUNS PRACTIC , LA PAMANT , SI CA MULTE SANT PUSE LA VANZARE , PRIN TOATA TARA , CU DOAR CATEVA MILIOANE DE EURO ??? PATRONII VOR SA SCAPE DE ELE , SI EL VREA SA BAGE ZECI DE MILIOANE DE EURO , IN CE ??? VISE DE OM BOLNAV , CU CAPUL !!! CHELULUI-CHELIE !!! DE ASTA VREA SA IA DE LA BANCI , LINII DE CREDIT !!! DACA AR FI VORBA DE BANII LUI PERSONALI , TOT ASA AR FACE ???

    Mesajul anterior este murdar și negativist. Este un punct de vedere răutăcios.. Și păgubos. Despre foarte multe lucruri bune realizate în firma nu se spune nimic. Ca și în viata și în istoria firmei sunt suișuri și coborâșuri. Asa ne place noua sa aruncam cu noroi în oameni.. În fapte.. În realizări.. Compa este firma de stat transformata radical și adaptata la mediul extern de azi.. Uitam unde sunt firmele ca Balanță,Independenta.. Împroșcam cu venin realizări bune obținute cu multa munca.. In fapt.. Asa este văzut capitalul romanesc.. Da. Doamne sa fie bine pentru noi toți..

    1. Profiturile destul de mari din perioada 2012 pana in 2019, din care nu a mers nimic catre actionari unde sunt? Pretul actiunii a scazut de pe la 1.3-1.5 si se scalda la 0.6, in timp ce managementul isi distribuie actiuni gratuite. Nu e feer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb