Dinu Patriciu vrea să distrugă hypermarketurile

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 6 octombrie 2010

Marile lanţuri de retail ar trebui să dispară de pe piaţa noastră, este de părere Dinu Patriciu, care a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că reţeaua MIC.RO, care îi aparţine, "este gândită să distrugă comerţul importat mimetic din vest. Dacă am vreo dorinţă este să-i văd dând colţul (n.r. - pe marii retaileri)", a subliniat omul de afaceri, susţinând că supermaketurile şi hypermarketurile distrug comerţul tradiţional. Domnia sa speră ca românii să meargă doar o dată pe lună, sau chiar mai rar, în marile magazine pentru a-şi face cumpărăturile, în res-tul timpului putând să se aprovizioneze de la magazinele "de tip băcănie", cum ar fi, în opinia sa, MIC.RO: "Eu cred că asta este direcţia către care trebuie să ne întoarcem, noi, ca economie. Timp de 20 de ani, prin mimetism faţă de forme străine, am pervertit spiritul tradiţional, care dispăruse, oricum, în ultima jumătate de secol".

De asemenea, Dinu Patriciu a declarat că, dacă în momentul deschiderii reţelei MIC.RO cumpăra 80% din marfă de la "Metro", în prezent se mai aprovizionează în proporţie de 10% din acest hypermarket, urmând ca, peste circa zece zile să nu mai cumpere nimic din magazinul menţionat. "A fost o experienţă tris-tă, pentru că sunt neserioşi. Dintr-o gamă de produse pe care o comandam reuşeau să livreze doar 40%. Nu erau în stare", a afirmat omul de afaceri.

Referitor la aceste afirmaţii, Adina Tîmplaru, corporate communications manager în cadrul "METRO Cash & Carry" România, consideră că, "într-un mediu de afaceri, între profesionişti, discuţiile au loc la masa tratativelor şi nu prin intermediul canalelor media". Totodată, domnia sa ne-a precizat că prioritatea lanţului de retail pe care îl reprezintă este "susţinerea, creşterea şi dezvoltarea clienţilor profesionişti METRO, mai mici sau mai mari, vechi şi noi, în egală măsură. MIC.RO face parte din baza de date a clienţilor noştri, pe segmentul revânzătorilor. Am început o colaborare cu acest client pe baza unui parteneriat pe care l-am dorit benefic ambelor părţi".

"Băcănia" MIC.RO dă pe datorie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb