ZIARUL BURSA

06 octombrie 2010
Ediţia din 18.10.2024
Iulian Urban consideră că reducerea cu 6 puncte procentuale a cotei unice va stimula firmele să obţină profit şi va creşte încrederea mediului de afaceri în măsurile fiscale propuse de Guvern.

Senatorii aprobă un vis: reducerea cotei unice la 10%

ALINA TOMA VEREHAMacroeconomie / 6 octombrie 2010

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat a aprobat, ieri, scăderea cotei unice de la 16% la 10%, ne-a declarat senatorul PDL Iulian Urban, iniţiatorul acestei propuneri legislative pentru modificarea Legii 571/2010 privind codul Fiscal.

Cotaţia aurului a depăşit 1.330 dolari uncia

A.V.Internaţional / 6 octombrie 2010

Preţul aurului a crescut ieri, atingând un nou maxim istoric pe pieţele din Londra şi New York, după ce Banca Japoniei a redus dobânda de referinţă la zero (0-0,1%), anunţând, totodată, că va accelera achiziţiile de active.

Isărescu: Ideea de curs artificial este falsă

IZABELA SÎRBUMacroeconomie / 6 octombrie 2010

Guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu a ţinut să precizeze că BNR nu a cheltuit 11 miliarde de euro prin vânzarea de valută în piaţă în ultimii ani, aşa cum rezultă din unele analize, menţionând că nivelul actual al cursului nu este unul artificial.

Dinu Patriciu vrea să distrugă hypermarketurile

EMILIA OLESCUCompanii / 6 octombrie 2010

Marile lanţuri de retail ar trebui să dispară de pe piaţa noastră, este de părere Dinu Patriciu, care a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că reţeaua MIC.RO, care îi aparţine, "este gândită să distrugă comerţul importat mimetic din vest.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Aurul s-a scumpit cu 1% în ultima lună

Aurul s-a scumpit cu 1% în ultima lună

IZABELA SÎRBUInvestiţii Personale / 6 octombrie 2010

Metalul galben şi-a accelerat creşterile în ultima lună, până la peste 1%, în condiţiile în care cererea a revenit, preţul aurului urcând la nivelul de 133 de lei/gram, potrivit datelor afişate, ieri, de BNR.

PIAŢA VALUTARĂ Cursul a coborât uşor

G.C.Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2010 /

Leul s-a apreciat uşor, ieri, faţă de euro, cu 0,03%, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2798 lei pentru moneda europeană, în scădere cu 0,17 bani comparativ cu luni, când euro a fost cotat la 4,2815 lei.

Profitul "Norilsk Nickel" a sporit cu 400%

ALINA VASIESCUInternaţional / 6 octombrie 2010

Gigantul minier rus "Norilsk Nickel", cel mai mare producător mondial de nichel, şi-a majorat cu peste 400% profitul net în perioada ianuarie-iunie 2010, comparativ cu acelaşi interval din 2009, la 2,3 miliarde dolari, cifră conformă...

"Lavazza" nu se va lista niciodată

ALINA VASIESCUInternaţional / 6 octombrie 2010

"Luigi Lavazza" SpA, producătorul italian de cafea înfiinţat de familia Lavazza în 1895, nu va lua în calcul niciodată lansarea unei oferte publice iniţiale sau vânzarea de participaţii către fonduri private de investiţii, a declarat...

De ziua ta... Cristina

Cornel CodiţăEditorial / 6 octombrie 2010

Cornel Codiţă

UNESCO a stabilit, în 1994, că este nevoie de o zi în calendarul anului, 5 Octombrie, care să atragă în mod special atenţia, oriunde în lume, asupra rolului social, dar şi asupra problemelor "Învăţătorilor".

Încă reticenţi la utilizarea cardurilor

Încă reticenţi la utilizarea cardurilor

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂBănci-Asigurări / 6 octombrie 2010 /

Piaţa cardurilor din ţara noas-tră se află în plină expansiune, înregistrând în special în ultimii ani, performanţe remarcabile atât în ceea ce priveşte numărul de utilizatori ai acestui instrument de plată, dar şi privind nivelul volumului sau...

Numai SIF-urile au închis "pe verde"

BVB Numai SIF-urile au închis "pe verde"

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 6 octombrie 2010

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a fost de numai 6,01 de milioane de lei (1,4 milioane de euro), fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu acţiuni şi produse structurate.

SIBIU Cu ochii pe pieţele externe

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 6 octombrie 2010

Participanţii de pe piaţa Sibex au tranzacţionat din nou cu ochii aţintiţi la evoluţia pieţelor externe, mişcările înregistrate influenţând direcţia cotaţiilor, mai ales pentru noua vedetă, anume derivatul pe indicele Dow Jones Industrial...

Doamna Anca Stroe, brand marketing manager al "Danone" PDPA SRL.

"Activia" - principalul brand al companiei "Danone"

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 6 octombrie 2010 /

"Activia" a devenit principalul brand pentru compania "Danone" România, liderul pe piaţă în categoria produselor lactate proaspete. În anul 2009 firma a înregistrat o cifră de afaceri de 435 milioane lei, în creştere faţă de anul...

"Băcănia" MIC.RO dă pe datorie

"Băcănia" MIC.RO dă pe datorie

EMILIA OLESCUCompanii / 6 octombrie 2010 /

Primele magazine mobile MIC.RO au fost deja lansate, urmând ca, până la sfârşitul anului viitor, numărul acestora să ajungă la 2.000, potrivit lui Dinu Patriciu, acţionarul majoritar al acestei reţele comerciale.

REVISTA PRESEI - 06.10.2010

Willy HomnerRevista Presei / 6 octombrie 2010

Curtea Supremă din Anglia cere judecătorilor români să-l execute silit pe prinţul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 06.10.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 6 octombrie 2010

Financial Times

FMI avertizează asupra unui război al cursului de schimb

Guvernele din întreaga lume riscă să declanşeze un război valutar, dacă vor încerca să se folosească de cursul de schimb pentru rezolvarea problemelor interne,...

Iulian Urban considers that a 6% cut of the flat rate tax will increase the profitability of companies and will increase the confidence of the business environment in the fiscal measures proposed by the government.

Senators approve a dream: the cut of the flat tax rate to 10%

Alina Toma Vereha (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 6 octombrie 2010

The Commission for budget, finance, banking activities and capital markets approved the cut of the flat tax rate from 16% to 10%, said PDL senator Iulian Urban, the backer of this legislative proposal to amend the law No. 571/2010 concerning the...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo