AIG vrea să obţină 15 miliarde dolari din listarea AIA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2010

AIG vrea să obţină 15 miliarde dolari din listarea AIA

Asiguratorul "American International Group" Inc. (AIG) vrea să obţină 115,3 miliarde dolari HK (14,9 miliarde dolari SUA) din oferta publică iniţială a diviziei sale din Asia, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină. Potrivit acestora, compania vrea să vândă 5,9 miliarde acţiuni "AIA Group" Ltd. la Bursa din Hong Kong, la un preţ de 18,38-19,68 dolari HK fiecare. Oferta reprezintă aproape 49% din capitalul diviziei şi dă companiei AIA o valoare de 30,6 miliarde dolari.

AIG vrea să beneficieze de pe urma creşterii pieţei din Hong Kong, iar oferta ar putea fi cea mai mare de la bursa locală. Prin listarea diviziei din Hong Kong, AIG ar obţine bani pentru rambursarea ajutorului primit de la stat.

AIG are o opţiune în baza căreia poate vinde mai multe acţiuni AIA, astfel că oferta poate ajunge la 20,5 miliarde dolari.

Printre băncile care administrează oferta iniţială a diviziei asiatice a AIG se numără "Citigroup" Inc., "Goldman Sachs Group" Inc., "Morgan Stanley" şi "Deutsche Bank" AG. Vânzarea titlurilor va începe în 29 octombrie.

Recent, AIG a ajuns la un acord cu guvernul SUA pentru despăgubirea contribuabililor care au salvat asiguratorul de la faliment, astfel că va converti în acţiuni obişnuite titluri preferenţiale de 49,1 miliarde dolari ale Trezoreriei americane, care va ajunge la o participaţie de 92,1%.

Grupul, care, înaintea crizei financiare, a fost cel mai mare asigurător din lume, are şi o datorie de 20 de miliarde de dolari către banca centrală (Fed), pe care intenţionează să o achite în întregime înainte de conversia acţiunilor Trezoreriei, programată să se încheie în primul trimestru al anului următor.

AIG a cedat un pachet majoritar de acţiuni statului, după ce a primit ajutoare financiare în valoare de 182,3 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb