Distrigaz Sud a achiziţionat societatea de distribuţie a gazelor naturale Vital Gaz

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2007

Compania Distrigaz Sud a încheiat operaţiunile de cumpărare a întregului pachet de acţiuni ale societăţii de distribuţie a gazelor naturale Vital Gaz, potrivit datelor remise Rompres. Constituită în octombrie 1998 sub denumirea de Regev & Instal SRL, Vital Gaz este una din cele 34 de societăţi de distribuţie a gazelor naturale care operează pe teritoriul României. Compania este titulara concesiunilor de distribuţie a gazelor naturale din jurul Bucureştiului, în Chiajna, Corbeanca şi Vidra, dar şi în zona turistică Bran.

Vital Gaz are aproximativ 180 de angajaţi, deservind peste 8.000 de clienţi şi a realizat în anul 2006 o cifră de afaceri de 30.046.147 lei (aproximativ nouă milioane de euro), la o cantitate de gaz vândută de 22 milioane mc.

Principalul acţionar al Vital Gaz a fost Fondul Român Post Privatizare, format din Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fundaţia guvernamentală "Post-Privatizare" şi fondul de investiţii GED Eastern Fund I. Ltd.

Achiziţionarea societăţii Vital Gaz va permite consolidarea poziţiei pe care Distrigaz Sud o ocupă piaţa de distribuţie a gazelor naturale din România, înscriindu-se în strategia acestuia de preluare a micilor societăţi de distribuţie aflate pe teritoriul său.

Distrigaz Sud este cea mai importantă societate de distribuţie a gazelor naturale în România care operează în jumătatea din zona de sud a ţării. Aceasta a distribuit în anul 2006 mai mult de 5,5 miliarde de m3 pentru cei 1.100.000 de clienţi ai săi. În 2005, Gaz de France a achiziţionat 51 la sută din societate în urma procesului de privatizare a celor două mari societăţi de distribuţie din România, lansat de către Stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb