"Distrigaz Sud" a cerut majorarea preţului gazelor cu 12% de la 1 octombrie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 23 septembrie 2008

"Distrigaz Sud" a cerut majorarea preţului gazelor cu 12% de la 1 octombrie

Distribuitorul de gaze naturale "Distrigaz Sud" a cerut Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) majorarea preţului gazelor livrate populaţiei cu 12%, începând cu 1 octombrie 2008. Directorul general al companiei, Bernard Arnaud, a declarat, ieri, în cadrul audierilor Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor: "Distrigaz Sud a solicitat autorităţii creşterea cu un procent de 12% a preţului gazelor furnizate populaţiei, fără recuperarea pierderilor din trimes-trele anterioare. ANRE a recunos-cut o medie de 370 dolari pentru gazele importate de noi în primele trei luni, însă Distrigaz Sud a plătit, în medie, 376,12 dolari pe mia de metri cubi gaze importate în luna ianuarie, 372,66 de dolari - în februarie şi 371,19 de dolari - în martie. De asemenea, reglementatorul a recunoscut că Distrigaz Sud a importat 37% din gazele necesare populaţiei, iar noi am importat 38,3% în luna ianuarie, 42% în februarie şi 36% în martie".

Potrivit NewsIn, majorarea cerută de "Distrigaz Sud" a depins de mai multe lucruri: exis-tenţa posibilităţii de recuperare a costurilor cu achiziţia gazelor din trimestrele anterioare, procentul import/intern al gazelor din coşul de gaze, dar şi de cursul de schimb valutar (întrucât Distrigaz Sud cumpără gaze din import în dolari).

Bernard Arnaud a precizat: "Dat fiind că preţul gazelor se stabileşte cu un decalaj de 6-9 luni faţă de preţul barilului de petrol, această scădere de la 140 la circa 100 de dolari pe barilul de petrol noi o vom res-imţi în semestrul I din 2009. Solicităm ANRE să recunoască aceste variaţii în preţul gazelor faţă de preţul petrolului".

ANRE a primit din partea "Distrigaz Sud" şi "E.ON Gaz România" cereri de majorare a preţului la gaze naturale, începând cu 1 octombrie 2008, care sunt analizate în momentul de faţă, a anunţat recent reglementatorul. Referitor la această situaţie, preşedintele ANRE, Gergely Olosz, a precizat că primirea unor cereri din partea operatorilor nu înseamnă automat şi modificarea preţului în sensul creşterii acestuia.

Ultima majorare a preţului gazelor pentru populaţie a fost înregistrată pe 1 iulie când acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clienţii "Distrigaz Sud" şi cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai "E.ON Gaz România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb