Dmitri Medvedev, despre Republica Moldova: "Liderii locali au vândut-o României"

D.T.
Miscellanea / 28 aprilie 2023

Dmitri Medvedev, despre Republica Moldova: "Liderii locali au vândut-o României"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, face comentarii sarcastice la adresa Chişinăului, după ce premierul Dorin Recean a anunţat că mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv Vladimir Putin, sunt persoane indezirabile în Republica Moldova, şi spune că Republica Moldova nici măcar nu mai există ca ţară, pentru că "a fost vândută" României, informează Agerpres.

Dmitri Medvedev a comentat declaraţia premierului moldovean Dorin Recean, care ieri seara a anunţat că a fost întocmită o "listă neagră" cu oficiali din Federaţia Rusă declaraţi indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova. Pe listă se regăseşte inclusiv preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi omul de afaceri cu legături strânse în mediul politic din Rusia şi Republica Moldova, Igor Ceaika.

În replică, Dmitri Medvedev a declarat că oficialii ruşi nu intenţionează "deocamdată" să vină în Republica Moldova şi a spus că Moldova nu mai există ca ţară, pentru că a fost "vândută" României de guvernarea prooccidentală, ocazie cu care a cerut oficialilor moldoveni să respecte "suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene", numele cu care este desemnată Transnistria.

"Fiinţa misterioasă pe nume Recean a anunţat că nici preşedintele Rusiei, nici feţele oficiale ruse nu vor putea intra în ţara lor - Moldova. În primul rând, nimeni nici nu intenţiona să plece acolo. Poate, cumva, mai târziu... În al doilea rând, nici nu există o astfel de ţară. Şefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai propriei patrii", a scris Medvedev. "Şi nu are niciun sens să discuţi cu ei. Să se lămurească poporul cu ei. Şi să decidă, în sfârşit, cine sunt - moldoveni sau români", a adăugat Medvedev.

În finalul mesajului, într-un post scriptum, Medvedev spune: "Evident, cu menţiunea că toţi «recenii» şi «alde sandu» trebuie să respecte suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene".

Declaraţiile lui Medvedev vin pe fondul unor relaţii tensionate între Chişinău şi Rusia şi în condiţiile în care duminică au loc în regiunea semiautonomă Găgăuzia, majoritar prorusă, alegeri pentru desemnarea liderului regional (başcanul). Acest context electoral a determinat autorităţile din Republica Moldova să interzică la 17 aprilie intrarea pe teritoriul ţării a liderului republicii ruse Tatarstan, un incident diplomatic ce s-a soldat ulterior cu gesturi în oglindă la Chişinău şi Moscova: ambasadorii au fost chemaţi la sediile ministerelor de externe respective şi au fost anunţaţi de expulzarea câte unui membru al personalului lor diplomatic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca sa vezi ce-l roade pe mujic ca Moldova revine la patria mama, "Romania dodoloata":-)...mujicii astia de pe site, nu va mai preocupa soarta romanilor din Basarabia numai a celor din Ucraina?

    1. Basarabia e pământ românesc, iar cei care chipurile au vândut-o României, căreia îi aparținea de fapt și de drept, sunt catalogați de marioneta lui Putler și de către descrierații propagandei sovietice drept trădători ai propriei patrii, care este... România.

      Logica și sovietul nu mai au nimic în comun. 

    In sfarsit grohaieste si Medvedev ceva ce am vrea cu totii sa fie adevarat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb