DMITRI PESKOV: "Rusia nu este interesată să oprească livrările de gaze către Europa"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 26 iulie 2022

"Rusia nu este interesată să oprească livrările de gaze către Europa"

Rusia "nu este interesată" să oprească livrărilor de gaze către Europa, a declarat ieri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, pe fondul declaraţiilor care se fac în unele capitale europene cu privire la o astfel de posibilitate, relatează agenţiile EFE şi Interfax. Oficialul de la Kremlin a afirmat că Federaţia Rusă este un furnizor "responsabil" de gaze, în pofida a ceea ce se spune la Bruxelles şi Washington.

"Rusia a fost şi continuă să fie o ţară care garantează în mare parte securitatea energetică a Europei", a precizat Dmitri Peskov, el arătând că, "dacă Europa continuă pe calea adoptării de restricţii şi sancţiuni fără sens, ceea ce o afectează pe ea însăşi, situaţia va fi diferită".

"Dar repet, Rusia nu este interesată de asta (n.red. - stoparea livrării de gaze naturale către Europa)", a insistat oficialul rus.

Moscova a reluat în 21 iulie furnizarea de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream 1, la 40% din capacitatea de transport a conductei, la fel ca înainte de oprirea tehnică de zece zile, potrivit EFE.

"În condiţiile în care lipsesc 60% (din gaze) şi a instabilităţii politice, nu avem motive să fim liniştiţi", a subliniat Klaus Mueller, şeful autorităţii germane de reglementare a reţelelor, citat de Reuters.

În acest context, guvernul german a apreciat că Rusia "nu este un partener de încredere" după reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1, susţinând propunerea Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze cu 15%, inclusiv în acele ţări care nu depind de energia rusă.

Potrivit Kremlinului, afirmaţiile liderilor germani "contrastează cu realitatea şi cu istoria livrărilor". Dmitri Peskov susţine că şi în "cele mai dificile momente" partea rusă a continuat să îşi îndeplinească angajamentele în materie de gaze. În ceea ce priveşte reducerea actuală a fluxului de gaze, reprezentantul Kremlinului a acuzat încă o dată "restricţiile ilegale" impuse de ţările europene, printre care şi Germania.

În capitalele europene se vorbeşte însă de un "şantaj" al Mocovei cu livrările de gaze, pe fondul prelungirii războiului pe care l-a declanşat în mod neprovocat în Ucraina şi al sancţiunilor occidentale, care implicit vor fi prelungite şi ele.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asta parca e din Lapusneanu..."daca voi nu-mi vreti gazul, eu vreau sa vi-l vand":-)

    1. Deocamdata nu isi permit sa-l taie ci doar sa ameninte si sa reduca din cand in cand debitele pentru a creste pretul, lucru, pe care il fac deja de mai bine de un an spre bucuria pietelor spot

    Rusi mincinoși.

    Cu rusii nu se poate discuta!

    Nu sunt credibili!!

    De la pactul secret Ribentrop-Molotov incoace nu ne sunt decat DUSMANI! 

    1. Dar au nevoie de bani, asa ca...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb