DNA: "Am contestat decizia în cazul lui Babiuc"

F.A.
Anticorupţie / 24 decembrie 2013

DNA: "Am contestat decizia în cazul lui Babiuc"

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, ieri, că au contestat decizia de eliberare condiţionată a fostului ministru al Apărării Naţionale, Victor Babiuc, luată de Judecătoria Găeşti, astfel că acesta rămâne încarcerat până după judecarea recursului la Tribunalul Dâmboviţa.

Oficialii Biroului de presă al DNA au declarat ieri, potrivit Mediafax, că Judecătoria Găeşti a înregistrat recursul depus împotriva deciziei din 19 decembrie a unui judecător de la această instanţă care a stabilit că fostul ministru poate fi eliberat condiţionat.

Imediat după decizia Judecătoriei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti nu au declarat recurs şi nu au contestat nici ulterior admiterea cererii de eliberare condiţionată.

În acest context, procurorii anticorupţie au transmis instanţei de judecată cererea de recurs, care a fost înregistrată, astfel că dosarul urmează să ajungă la Tribunalul Dâmboviţa, pentru soluţionarea contestaţiei.

Astfel, Babiuc va fi eliberat numai dacă Tribunalul Dâmboviţa va respinge recursul DNA.

Avocatul lui Victor Babiuc declarase anterior, că acesta va fi eliberat din penitenciar azi, după ce instanţa va transmite unităţii de detenţie, respectiv Penitenciarului Găeşti, decizia prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată.

Avocatul Mihail Furtună mai spunea că trebuie îndeplinite o serie de proceduri până la eliberarea efectivă a lui Babiuc.

Judecătoria Găeşti a admis, în 19 decembrie, solicitarea de eliberare condiţionată formulată de Victor Babiuc.

Cererea a fost înaintată în condiţiile în care Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, a fost întemniţat în 21 mai, fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb