DNA: Doi colonei şi un plutonier, acuzaţi de abuz în serviciu

V.B.
Anticorupţie / 31 iulie 2014

Procurorii militari din Direcţia Naţională Anticorupţie i-au trimis astăzi în judecată, în stare de libertate, pe coloneii Gheorghe Avram (în rezervă) şi Petru-Radu Leucuţa, precum şi a plutonierului-adjutant-şef (în rezervă) Liviu-Virgil Poptean, bănuiţi de abuz în serviciu.

În plus, plutonierul este învinuit de uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011-2012, cei trei, "într-o conivenţă infracţională prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a legislaţiei aplicabile în materie, la momentul derulării activităţii de predare-primire a patrimoniului aparţinând Centrului de Perfecţionare şi Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tăşnad către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare dar şi ulterior, la momentul dezafectării şi valorificării materialului feros rezultat în urma debitării în afara procedurilor prevăzute de lege", ar fi creat un prejudiciu unităţii în sumă de 21.383,02 lei, asigurându-şi totodată obţinerea unor foloase necuvenite în cuantum de 17.149,02 lei - reprezentând contravaloarea materialului feros de care au dispus şi care a fost valorificat în afara cadrului legal.

În plus, plutonierul este acuzat de determinarea cu intenţie a reprezentantului unei societăţi comerciale, prin intermediul căruia a fost valorificat o parte a materialului feros, să întocmească în fals un bon de cântar ce evidenţia, faţă de realitate, cantităţi mult mai mici de material feros predate de IJJ Satu Mare, document care ulterior a dobândit calitatea de document justificativ prin înregistrarea în evidenţele financiar-contabile.

În cauză, procurorii militari au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.867 lei, depistată în timpul cercetărilor asupra colonelului Leucuţa, presupus a proveni din valorificarea ilicită a materialului feros ce aparţinea IJJ Satu Mare.

DNA a colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb