DNA: Foşti manageri ai Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan", reţinuţi pentru luare de mită

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 2 iunie 2016

DNA: Foşti manageri ai Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan", reţinuţi pentru luare de mită

Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, foşti manageri ai Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti, au fost reţinuti astăzi de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA, procurorii susţin că cei doi au primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme în schimbul încheierii şi derulării unui contract cu Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan".

Astfel, în cursul anului 2008, Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" Bucureşti şi firma reprezentată de respectiva persoană, aceasta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5% din valoarea contractului.

"Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruţa a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei, pentru a facilita încheierea şi derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea plăţilor către firma respectivă şi încheierea de acte adiţionale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruţa a ocupat funcţia de manager al spitalului şi ulterior pe cea de director financiar", susţin procurorii.

De asemenea, Alexandru Ciocâlteu, care a înlocuit-o pe Petruţa Lazăr în funcţia de manager al spitalului, a cerut şi a primit lunar, cu titlul de mită, de la aceeaşi persoană, sume de bani pentru derularea contractului respectiv, inclusiv semnarea de acte adiţionale şi efectuarea plăţilor.

"Ulterior, după înlocuirea lui Lazăr Petruţa din funcţia de manager al spitalului cu Ciocâlteu Alexandru, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiaşi persoane şi a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menţionat, inclusiv semnarea de acte adiţionale şi efectuarea plăţilor, în total 2.880.000 lei. Banii au fost primiţi de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiţi de inculpata Lazăr Petruţa) până în noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruţa, aceasta ocupând în acel moment funcţia de director economic", se mai arată în comunicatul DNA.

În perioada 2011 - 2013, Petruţa Lazăr a primit de la Alexandru Ciocâlteu diferite sume de bani, cunoscând că ele provin de la persoana respectivă. Inculpata a semnat în acea perioadă documente care vizau relaţia contractuală a spitalului cu firma în cauză.

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 309 Cod de procedură penală.

Aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb