DNA: Liviu Dragnea, urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual

Andrei Stan
Anticorupţie / 6 aprilie 2016

Liviu Dragnea, urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual

Actualizare 14:44

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, potrivit unui comunicat al DNA

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: "În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Procurorii DNA menţionează: "Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare".

Lui Liviu Dragnea i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 307 Cod de procedură penală, se mai arată în comunicatul DNA.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:14 Un nou dosar penal pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că are calitatea de suspect în dosarul fostei sale soţii.

Liderul PSD a afirmat că a fost chemat astăzi în calitate de suspect în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, urmărită penal pentru abuz în serviciu într-un dosar de corupţie.

"Este vorba despre acelaşi dosar în care a fost chemată soţia mea. Sunt suspectat că două angajate de la Direcţia de Protecţie a Copilului care nu ar fi venit la serviciu şi aş fi îngăduit acest lucru şi am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred că situaţia aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri", a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea de la DNA.

Preşedintele PSD a mai afirmat că fosta sa soţie, Bombonica Prodana, nu a făcut nicio angajare şi "nici nu a intervenit la conducere".

Potrivit unui comunicat al DNA, fosta soţie a lui Dragnea este urmărită penal pentru abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

(S.A.)

---------

Liviu Dragnea, liderul PSD, a ajuns astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fără a preciza la intrarea la audieri în ce calitate a fost chemat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Woooloowï

    1. comunisti-corupti-si-hoti

      Cu Iliescu liber :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb