Docbook a înregistrat peste 500.000 de programări online la medici

F.D.
Companii / 27 august

Docbook a înregistrat peste 500.000 de programări online la medici

Apetitul românilor pentru utilizarea tehnologiei în activităţi de zi cu zi este în creştere, fapt confirmat şi de cifrele de consum în ceea ce priveşte programările la medic. Numărul programărilor la medic făcute online, fără interacţiunea cu departamentele de call-center ale clinicilor se regăseşte pe un trend ascendent de la un an la altul, în creştere cu 20 % în 2023 faţă de 2022, potrivit Docbook, primul marketplace medical din ţară. De la lansare până în prima jumătate a anului, platforma a înregistrat peste 500.000 programări online, la nivel naţional.

În topul celor mai accesate specialităţi la nivel naţional prin marketplace-ul Docbook se regăsesc ginecologia, neurologia şi cardiologia. Dacă ne raportăm la adresabilitate, în 2023 s-a constatat un interes mai mare pentru domeniul geriatriei, unde creşterea este spectaculoasă, de 700%, dar şi pentru kinetoterapie (333%) şi psihologie (133%). O creştere considerabilă se înregistrează şi în zona de imagistică medicală, unde solicitările pentru efectuarea unui RMN au fost cu 28% mai multe.

"Platforma a fost lansată într-o perioadă în care accesul pacienţilor la medici era greoi, programările se făceau exclusiv prin call-center şi se utilizau chiar şi liste de aşteptare la care pacienţii nu aveau acces. Scopul principal de atunci a fost de a-i ajuta pe români să îşi rezolve rapid problemele medicale. Astăzi putem să conchidem că ne-am atins primul obiectiv pentru că, prin Docbook, pacienţii vizualizează direct sloturile libere din programul medicilor de peste tot din ţară şi pot alege în orice moment varianta optimă pentru ei, ceea ce face ca platforma noastră să fie un instrument la care revin cu încredere. Într-o notă relaxată putem spune că de la înfiinţarea platformei şi până astăzi, s-au rezervat peste 179.000 ore în programul medicilor, echivalentul a 22.317 zile lucrătoare sau 90 de ani. În acest fel, Docbook trece într-o altă etapă- aceea de a-şi consolida poziţia de instrument de utilitate pentru întreaga familie", a explicat Tiberiu Ştefan, CEO Docbook.

În acelaşi timp, în 2024, peste 55% dintre utilizatori au găsit disponibilitate în programul specialiştilor selectaţi într-un interval de maximum 96 ore. De ajutor este şi faptul că utilizatorii au acces la zeci de mii de review-uri reale, ceea ce îi determină să finalizeze programarea. Datele noastre arată că 77% utilizatori consultă recenziile de pe platformă înainte de a se programa la un medic.

Statisticile Docbook arată o schimbare semnificativă în comportamentul utilizatorilor. Numai anul trecut au fost cu 20% mai multe programări la specialităţile pediatrice, cu 8% mai mulţi pacienţi cu probleme cardiace şi cu 62% mai mulţi pacienţi cu probleme emoţionale.

În topul pe judeţe, adresabilitatea a crescut în special în oraşele mici: Alba - 517%, Vaslui - 333%, Dâmboviţa - 220%, Argeş - 207%, Vâlcea - 193%, Teleorman - 180% şi Tulcea - 174%.

În ceea ce priveşte modalitatea de plată, odată cu listarea în platformă a mai multor servicii medicale deconatate prin Casa de Asigurări de Sănătate, în 2023 utilizatorii au programat de aproape 3 ori mai multe vizite la medic cu bilet de trimitere. Chiar şi aşa, 90% din cei care folosesc platforma Docbook preferă serviciile medicale cu plată.

Valoarea bonului mediu de consum a crescut în 2024 faţă de 2018 cu aproximativ 70%, de la 175 lei la 310 lei, anul acesta. În acelaşi timp, cel mai mare bon de consum înregistrat în marketplace-ul Docbook a avut valoarea de 5500 de lei şi a reprezentat contravaloarea unor investigaţii imagistice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb