Doi adolescenţi suspectaţi de atacuri informatice, duşi la audieri la DIICOT

Cristina Radu
Miscellanea / 9 august 2017

Doi adolescenţi suspectaţi de atacuri informatice, duşi la audieri la DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat astăzi două percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către S.L.A. şi N.A.C., suspecţi în vârstă de 17 şi 18 ani, a infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Începând cu 2016 şi până în prezent, suspecţii S.L.A. şi N.A.C. au efectuat şi revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ,,defacement". Unele dintre acestea au fost îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituţii publice. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost indentificate şi ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne şi externe, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, suporţi optici de tip CD/DVD, ce au fost utilizate în activitatea infracţională.

Suspecţii S.L.A. şi N.A.C. au fost aduşi la sediul DIICOT - Structura Centrală în vederea audierii, stabilirii activităţii infracţionale şi luării măsurilor necesare. DIICOT precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, conform comunicatului autorităţii.

La acţiune au participat ofiţeri de poliţie din Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea şi Serviciului de Acţiuni Speciale Caraş-Severin. Activităţile s-au desfăşurat cu suportul Direcţiei Generale de Protecţie Internă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, potrivit comunicatului DIICOT.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb